Een nieuwe bank kopen: hier moet je op letten!

Geschreven door Yvette
Een nieuwe bank kopen: hier moet je op letten!

Is jouw oude bank nu echt versleten en ben je hard aan een nieuwe toe? Dan wil je natuurlijk wel de goede keuze maken, want een bank is geen kleine aankoop. De bank die je kiest, zal toch zeker tien jaar in je woonkamer staan, hopelijk langer. Dan wil je er natuurlijk niet na een aantal jaar al op uitgekeken zijn. Daarom is het goed om op een aantal dingen te letten als je een nieuwe bank gaat kopen. Welke dingen dat zijn, vertellen we je in dit artikel! 

Je nieuwe bank mooi houden 

Als je een nieuwe bank hebt gekocht, wil je natuurlijk wel dat deze er zo lang mogelijk als nieuw uit blijft zien. Je kunt zo voorzichtig zijn als je maar wil, maar uiteindelijk kun je niet voorkomen dat er een vlek of beschadiging op je bank komt, vooral als je kinderen of huisdieren hebt. Wat je wel kunt doen, is jouw bank hiertegen beschermen, bijvoorbeeld met behulp van bankbeschermers. Dit zijn matten die je over je bank heen kunt leggen, die van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn. Zo kun je ze mooi afstemmen op je bank, zodat de beschermer niet te erg opvalt. Heb je maar sporadisch bescherming nodig voor je bank, bijvoorbeeld als de kinderen van vrienden langskomen of als er een huisdier bij je logeert? Dan is een bankhoes ook een goede optie. Deze kun je namelijk eenvoudig over je bank heen trekken en als het niet meer nodig is, heb je hem er ook zo weer afgehaald. 

Welke afmetingen moet je nieuwe bank hebben?

Ga je op zoek naar een nieuwe bank, dan is het belangrijk dat je een goed beeld hebt bij hoe groot de bank moet en kan zijn. Als je een kleine woonkamer hebt, is het niet verstandig om een te grote bank te kopen. De ruimte zal dan namelijk wel erg vol aanvoelen. Heb je juist een grote woonkamer, dan is een kleine bank weer geen goed idee, aangezien dit niet mooi is in verhouding met de grootte van de ruimte. Bepaal dus eerst waar je de bank neer wil gaan zetten en bedenk wat een mooie verhouding zou zijn met de afmetingen van jouw woonkamer. Je hoeft natuurlijk ook niet altijd één grote bank te kopen, je kunt ook voor twee kleinere zitbanken gaan, mocht dit beter in jouw woonkamer passen. 

Advies vragen

Kom je er niet goed uit en twijfel je nog steeds welke afmetingen het beste zijn voor jouw nieuwe bank? Vraag dan advies bij een woonwinkel. Zorg dat je de afmetingen van je woonkamer weet en dat je ongeveer in je hoofd hebt wat voor bank je zou willen, en leg dit aan een adviseur voor in de winkel. Je kunt eventueel ook een moodboard maken.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK