Hoe een verhuizing tijdens corona eruit ziet

Geschreven door Yvette
verhuizing tijdens corona

Heb je de laatste tijd gewacht met het plannen van een verhuizing? Ervoor gekozen om tijdens corona nog in je oude huis te blijven wonen? Dan ben je niet de enige, veel mensen kozen ervoor om deze beslissingen nog even vooruit te stellen. De huidige woningmarkt zal er ook voor zorgen dat verhuizen steeds lastiger wordt. Veel particulieren kiezen ervoor om de verhuizingen uit te stellen. Corona heeft ervoor gezorgd dat er extra maatregelen nodig zijn om verhuizingen doorgang te laten vinden, maar dat betekent niet dat verhuizen in deze tijd niet mogelijk is. Met enkele extra maatregelen is het namelijk nog goed mogelijk om te verhuizen. We nemen je in ieder geval even mee in wat deze zaken betekenen voor jou als verhuizer.

Maatregelen tijdens de verhuizing

Alle verhuisbedrijven hebben vanuit het RIVM enkele hygiënerichtlijnen doorgekregen. Deze maatregelen gelden (of golden) voor iedereen de afgelopen maanden:

  • Regelmatig wassen van de handen met water en zeep
  • Niezen in de binnenkant van de elleboog;
  • Minimaal 1,5 meter afstand houden;
  • Geen handen schudden;

Vanzelfsprekend wil je tijdens de verhuizing zorgen dat de veiligheid voorop staat. Zijn er dus zieke mensen in de woning, dan kan de verhuizing niet doorgaan. Neem dan vooral contact op met het verhuisbedrijf om de verhuizing te verzetten. 

Veel verhuisbedrijf hebben een eigen protocol opgesteld. Ga je dus met een verhuisbedrijf in zee, vraag dan naar hun protocol omtrent de corona situatie. 

Verhuizen met een verhuisbedrijf

Veel mensen kiezen ervoor om een verhuisbedrijf in te huren voor hun verhuizing. Eén van de grotere verhuisbedrijven van Nederland is Student Verhuis Service uit Amsterdam. Naast verhuizing in de regio Amsterdam werken ze ook als verhuisbedrijf in Rotterdam en omgeving. Zij houden goed rekening met de geldende maatregelen en verhuizen zowel particulieren als bedrijven. De naam doet vermoeden alsof het vooral studenten zijn die daar werken, maar inmiddels zijn ze een ervaren verhuisbedrijf van professionele kwaliteit. In de regio Amsterdam hebben ze een goede naam opgebouwd en veel verhuizingen succesvol mogen uitvoeren.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK