Tips voor het online shoppen van kinderkleding

Geschreven door Yvette
Tips voor het online shoppen van kinderkleding

Kinderen groeien ontzettend hard; voor je het weet passen ze nergens meer in en wordt het alweer tijd om nieuwe kleiding te kopen. Er zijn ontzettend veel webshops, waardoor het lastig kan zijn om precies te weten wat je moeten bestellen. In dit artikel geven we je handige tips bij het online shoppen van kinderkleding. 

Inventariseren

Voordat je gaat shoppen, is het goed om te weten wat je sowieso nodig hebt. Ga dus grondig door de kledingkasten en haal alles eruit wat je kind niet meer aantrekt of past. Geef deze kleding een tweede leven door het te verkopen of weg te geven aan goede doelen of tweedehandszaken. Maak een lijstje met alle items die je móet shoppen, zoals goede basics of ondergoed. Kleding winkelen is leuk, maar het moet ook een beetje praktisch zijn; je kind heeft immers niks aan tientallen jurkjes als er niet eens goed meisjesondergoed in de kast ligt. 

Denk vooruit

Aan het einde van alle seizoenen komen artikelen vaak in de sale. Je bent dan een stuk goedkoper uit dan wanneer je alle kinderkleding nieuw koopt. Je kunt dan vaak leuke kleding alvast voor het volgende seizoen aanschaffen. Aan het eind van de zomer kun je bijvoorbeeld alvast zomerse meisjeskleding kopen voor het jaar erop. Koop dan alvast een paar maatjes vooruit, zodat je kind de kleding volgend jaar goed past. Jij blij én je portemonnee blij!  

Meten is weten

Het klinkt waarschijnlijk heel erg voor de hand liggend, maar kledingmaten alleen zeggen lang niet alles. Meet je kind(eren) daarom goed op. Vaak staan de maattabellen bij de verschillende kledingstukken met de preciezere lengtes en breedtes van het item. De ene maat 128 kan namelijk behoorlijk verschillen met de maat 128 van een ander merk. Daarom is het belangrijk om alle maten van je kind op te meten en te noteren. Als je twijfelt of een bepaalde maat goed is, kun je het beste kiezen voor de maat met de grotere afmetingen. Kleding kan beter iets te groot zijn, zodat je kind er vanzelf in kan groeien.  

Shop samen met je kinderen

Kinderen hebben vaak al een eigen smaak en weten heel goed wat ze wél en niet leuk vinden. In een fysieke winkel kunnen kinderen makkelijk aanwijzen wat ze zouden willen passen. Heb je een kind met een sterke smaak of een smaak die juist áltijd anders lijkt te zijn? Dan is het wellicht handig (én leuk) om samen online naar kleding te zoeken. Je kunt immers kleding eindeloos bekijken, met elkaar vergelijken én bestellen wanneer het jullie uitkomt. Heerlijk vanuit de luie stoel of languit vanaf de bank; ideaal als het buiten regent en koud is! 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK