Welke schoenen zijn onmisbaar in de kast van iedere vrouw?

Geschreven door Yvette
verschillende schoenen

Het is algemeen bekend dat vrouwen van mode houden, niet alleen van kleding maar ook van schoenen. Net zoals kleding kan een vrouw eigenlijk ook nooit genoeg schoenen hebben, althans dat zeggen wij vrouwen onderling. Precies om deze reden hebben veel vrouwen schoenen die passend zijn bij hun outfits, maar ook aansluiten op het seizoen. Het is ook niets voor niets dat een Nederlandse vrouw gemiddeld 26 paar schoenen heeft. Vrouwen houden ervan als alles matcht en bij elkaar aansluit. In de zomer worden er vaak lichte zomerse kleuren gedragen, hierbij hoort dan ook een schoen die licht gekleurd is en in de winter idem dito, maar dan donker in plaats van licht. Vrouwen kopen niet alleen vanwege de outfits veel schoenen, maar juist om het gevoel wat ze krijgen. Vrouwen krijgen meer zelfvertrouwen door de outfit te combineren met de perfecte schoenen, Op dat moment maakt het lichaam van de vrouw endorfine aan, het gelukshormoon, waardoor vrouwen vaak schoenen blijven kopen. 

Welke 5 schoenen moet je hebben?

Slippers of sandalen

Slippers en of sandalen zijn vooral in de zomer echt schoenen die je nodig hebt. Vaak denkt men hier aan nette slippertjes of sandalen en die zijn zeker ook nodig, maar niet alleen. Slippers en of sandalen heb je ook in een sportieve versie zoals Havaianas of Birkenstock, dat zijn alledaagse schoenen die zeker in de zomer niet moeten ontbreken.

Sneakers

Een ander soort schoen die echt onmisbaar is zijn sneakers, ze zitten lekker zijn in allerlei soorten en kleuren te koop en kunnen op veel manieren worden gedragen.

Laarzen

Een laars is vooral een schoen voor de winter, lekker warm en staat mooi onder een jurk of rok, maar ook over je strakke broek. Daarnaast heb je korte en lange laarzen, maar ook verschillende soorten stijlen en worden ze ook in de zomer steeds vaker gedragen. 

Comfortabele schoen met hak

Op werk of bij een belangrijke afspraak wil je er wel classy uitzien en je goed voelen, maar op hoge hakken lopen kan je niet. Dan is schoen met een lagere hak wel iets voor jou, zo behoud je dat gevoel van op hakken lopen en straal je zelfvertrouwen uit, maar kies je een in je eigen stijl en de juiste hoogte. 

Pumps

Iedereen weet dat in je kledingkast de little black dress niet mag ontbreken, zo heeft iedere vrouw ook een klassieke pump nodig. Vaak wordt er gekozen voor gekozen voor een zwarte pump, maar een pump in de kleur beige is zeker ook een onmisbaar item.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK