Werk je woning af met behulp van latex spuiten

Geschreven door Yvette
latex spuiten

Wanneer je een oudere woning koopt, is de kans groot dat er nog wel wat renovaties moeten gebeuren. Zelf ben ik daar geen fan van, maar gelukkig denkt niet iedereen er zo over. Een voordeel van renovaties is dat je je woning volledig kan aanpassen naar je eigen smaak. Elk nadeel heeft zijn voordeel denk ik dan! 

Doe beroep op een stukadoor voor het egaliseren van muren 

Als je muren en je plafond veel scheuren en oneffenheden hebben, kan je beroep doen op een stukadoor. Op het internet vind je eenvoudig een stukadoor in je buurt door je gemeente of stad mee in de zoekopdracht te plaatsen. Voorbeelden zijn stukadoor Amsterdam of stukadoor Rotterdam. 

Stukadoor Amsterdam behandelt je muren en plafond met een pleisterwerk. Het doel hiervan is scheuren en oneffenheden weg te werken. Hierdoor wordt je muur niet enkel egaal, het zorgt ook voor een extra beschermlaag. Indien gewenst kan een stukadoor nadien ook nog decoraties op je pleisterwerk aanbrengen. Dit wordt meestal gedaan aan de hand van sjablonen, maar indien je stukadoor een vaste hand heeft, kan dit ook zonder sjablonen gedaan worden. 

Verf je muur met latex spuiten 

Wanneer je grotere oppervlakten moet schilderen, kan je gebruik maken van latex spuiten. Een van de grootste voordelen van latex spuiten is dat het veel sneller gaat dan met een roller. Bovendien heb je veel minder kans op strepen omdat de verf heel gelijkmatig uit de spuit komt. Doordat de verf gelijkmatig wordt verdeeld, heb je ook geen kleurverschillen op je muur. 

Een latex spuit aankopen is redelijk kostbaar, toch zeker als je goede kwaliteit wil. Daarnaast kan het bij eerste gebruik onhandig aanvoelen. Wanneer je niet zeker bent over je eigen kennis, kan je altijd beroep doen op een expert. Zo ben je zeker dat je muren mooi geschilderd zijn! 

Belangrijk om te weten is dat je met latex spuiten wel meer verf nodig hebt dan wanneer je het zou rollen. Door het spuiten wordt de verf namelijk dikker gespoten dan wanneer het gerold wordt. Een voordeel hiervan is dat er minder lagen nodig zijn om je muur helemaal te bedekken. Een ander nadeel kan zijn dat je met een spuit meer kans hebt op vlekken dan met rollers. Goed afplakken is dus de boodschap. Dat is naar mijn mening een van de vervelendste werkjes wanneer je moet schilderen. 
Welke manier van schilderen je ook kiest, ik wens je alvast veel succes!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK