Zo kun je je inboedel schadevrij verhuizen!

Geschreven door Yvette
Zo kun je je inboedel schadevrij verhuizen!

Verhuizen is vaak een behoorlijke onderneming; je wilt immers dat je inboedel goed en wel op je nieuwe stek aankomt. Met enkele praktische inpak-, afdek- en vervoertips is dat gelukkig een fluitje van een cent. In dit artikel lees je hoe je je inboedel schadevrij kunt verhuizen. 

Inpaktips: verhuisdozen inpakken

  1. Stop verhuisdozen niet te vol. Alhoewel het een goed idee kan lijken om verhuisdozen zo vol mogelijk te stoppen, vergroot je op die manier juist de kans op beschadigingen. Er geldt namelijk: hoe voller de doos, hoe groter de kans op verdrukking.
  2. Dek losse spullen af en vul open ruimtes op. Om de verhuisdozen op een veilige en tevens efficiënte manier in te pakken, kun je handdoeken, lakens, dekens en theedoeken gebruiken om losse spullen mee in te pakken of om de verhuisdozen mee op te vullen. Deze moet je immers toch verhuizen. Ook kun je gebruik maken van noppenfolie of oude kranten.

Afdektips: meubelstukken afdekken

  1. Dek afzonderlijke meubelstukken (en verhuisdozen) af. Het is verstandig om zowel de verhuisdozen zelf als de spullen die niet in verhuisdozen passen veilig af te dekken. Je kunt hiervoor gebruik maken van lakens, verhuisdekens of beschermfolie dat je tussen de dozen of meubelstukken plaatst. Dit zal je spullen beschermen tegen het schokken, stoten en wringen tijdens het vervoer. 
  2. Besteed extra aandacht aan randen en hoeken. Over het algemeen geldt dat randen en hoeken het meest kwetsbaar zijn. Je kunt deze extra beschermen met noppenfolie of speciale kartonnen hoekprofielen. 

Vervoertips: inboedel verplaatsen en vervoeren

  1. Gebruik een verhuislift. Verplaats je inboedel op een veilige manier van de ene naar de andere verdieping door gebruik te maken van een verhuislift. Zo voorkom je gevaarlijke capriolen op trappen.
  2. Wees voorzichtig bij het inpakken van de verhuiswagen. Plaats je spullen zo voorzichtig en zo stabiel mogelijk in de verhuiswagen. Je wilt voorkomen dat spullen onderweg kunnen gaan schuiven. 
  3. Rijdt behoedzaam met de verhuiswagen. Probeer tevens behoedzaam te rijden met de verhuiswagen. Met name bij scherpe bochten, drempels en stoepjes is voorzichtigheid geboden.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK