Altijd goedgekleed met een georganiseerde garderobe

Geschreven door Yvette
Altijd goedgekleed met een georganiseerde garderobe

Als er iets is waar bijna elke vrouw winst mee kan behalen, dan is het wel met het verbeteren van haar garderobe. De juiste kleding zorgt er namelijk voor dat je elke dag zonder moeite goed voor de dag komt, maar in de praktijk is dit voor veel dames makkelijker gezegd dan gedaan. Wie staat er nooit besluiteloos voor haar kledingkast of trekt de ene na de andere outfit aan en weer uit, ook al heeft ze daar eigenlijk de tijd niet voor? Als je hier verandering in wil brengen, lees dan vooral verder. In dit blog krijg je tips voor de perfecte garderobe!

Schift en sorteer je kleding

Om een goed beeld van je garderobe te krijgen, haal je eerst alles uit je kast. Kledingstukken die niet lekker zitten, je niet mooi staan of waar een mankement aan zit, doe je zonder pardon weg. Als je ze naar de kringloop brengt, kun je dit met een goed gevoel doen.

Hang of leg de stukken die je overhoudt soort bij soort en sorteer op kleur, van licht naar donkerder. Hierdoor vind je alles makkelijker terug en zie je wat er eventueel nog ontbreekt. Vervolgens kun je heel gericht op zoek naar die items om jouw kledingkast mee te completeren.

Orden en combineer je garderobe

Om zoveel mogelijk uit wat er in je kast hangt te halen, is het handig om op een vrij moment zoveel mogelijk kekke combinaties te maken en te fotograferen. My Jewellery geeft genoeg mooie combinaties en tips hiervoor op de website. Vergeet trouwens ook de accessoires niet, want juist díe kunnen je outfit maken of kraken. Fotografeer deze mooi samengestelde kleding en hang ze uitgeprint aan de binnenkant van je kledingkast.

Omdat accessoires en andere kleinere items snel tot een chaos in je kast leiden, kun je die het beste in mandjes doen of gebruikmaken van verdeelvakken. Als je ze dan ook nog verticaal opbergt, zie je met één blik van bovenaf direct wat erin zit en kun je het pakken zonder andere items door elkaar te halen.

Haal (niet) alles uit de kast

Overweeg ook om de inhoud van je kledingkast aan het seizoen aan te passen. Hoewel sommige kledingstukken het hele jaar doorgedragen kunnen worden, hoort het merendeel uitgesproken bij een bepaalde periode van het jaar. Als je de items die niet bij het seizoen passen elders opslaat, krijg je logischerwijze veel meer ruimte in je kledingkast. Dit komt de overzichtelijkheid erg ten goede.

Ten slotte vergroot je de rust in je garderobe door alle stukken aan eenzelfde soort hanger op te hangen. Hetzelfde geldt voor de mandjes die je eventueel voor de accessoires neemt: houd die hetzelfde. Dit oogt veel prettiger en er kan ook meer in je kast!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK