Badkamertegels kopen: waar moet ik op letten?

Geschreven door Yvette
Badkamertegels kopen: waar moet ik op letten?

Tegels zijn een belangrijk onderdeel voor je badkamer. Ze geven de ruimte sfeer, kunnen de badkamer vergroten of verkleinen en er zijn talloze varianten. Een keuze maken is misschien wel lastiger dan je had ingeschat. Geen probleem! Wij helpen je alvast een eindje op weg door een aantal tips op een rijtje te zetten, zodat je weet waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van trendy badkamertegels. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder om daar achter te komen!  

Wandtegels of toch maar vloertegels?

Er zijn een paar punten waar je op moet letten, als je tegels gaat kopen. Het is namelijk belangrijk om te weten of de gekozen tegel wel geschikt is. Zo is een wandtegel dunner dan een vloertegel, en daarom kan deze tegel niet op de vloer worden gebruikt. Maar, andersom kan dat weer wel! Je kunt vloertegels wel als wandtegel gebruiken. Echter dien je wel rekening te houden met het gewicht van de vloertegel. Je moet dan ook andere lijm gebruiken, wil je zeker zijn dat de vloertegels tegen de wand blijven zitten. Om de keuze zo ruim mogelijk te houden, hebben de meeste sanitairwinkels een ruimer aanbod vloertegels om uit te kiezen. Vraag bij twijfel ook altijd advies van een expert in de winkel: dit kost je niks en kan je een hoop ellende achteraf besparen.  

Extra tegels bijkopen? Probeer dit te voorkomen

Heb je eenmaal een keuze kunnen maken, dan is het zaak om genoeg tegels te bestellen. Elke productieronde van tegels is qua kleur uniek. Moet je op een later moment bijbestellen? Dan kan je kleurverschil krijgen. En dan hebben we het nog niet gehad over het snijverlies. Bereken daarom van tevoren het aantal vierkante meters dat je aan tegels nodig hebt, en tel daar +/- 10% bij op. In het geval je kiest voor een diagonaal- of visgraatverband, dan kun je rekenen op standaard 15% snijverlies. Voor een badkamer met visgraattegels heb je dus – naast het aantal vierkante meters – nog 15% extra tegels nodig. Succes!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK