Fanny packs zijn weer helemaal in!

Geschreven door Yvette
Fanny packs zijn weer helemaal in!

De laatste jaren zijn fanny packs terug helemaal op de voorgrond gekomen. Dit komt omdat ze voor alle gelegenheden kunnen gebruikt worden en ze ook op verschillende manieren kunnen gedragen worden. Meer en meer wordt er gekozen om de klassieke handtas of rugzak achterwege te laten en voluit te kiezen voor een fanny pack.

Hoe draag je een fanny pack?

Zoals hierboven al is vermeld, zijn er verschillende mogelijkheden om fanny packs te dragen. De meest gekozen manier is om de fanny pack over je schouder te dragen waarbij de fanny pack zelf op je borstkas leunt. Je kan als alternatief ook kiezen dat je het tasje zelf op je rug plaatst. Al is dit misschien minder handig omdat je er niet rechtstreeks aankan op deze manier.

Een andere mogelijkheid is om het te dragen als een riem. In dit geval kan je de fanny pack aan je zijkant dragen of aan de voorkant. Dit heeft als voordeel dat je geen extra riem moet gebruiken in je broek. Wel kan het als minder praktisch worden ervaren wanneer je bijvoorbeeld naar het toilet zou moeten.

Een laatste mogelijkheid is de fanny pack op je heupen dragen. Deze manier wordt meestal gecombineerd met een oversized T-shirt of trui waardoor je taille extra wordt benadrukt. Ook hier kan je weer kiezen om de fanny pack aan de voor- of achterkant te dragen.

Waarom voor een fanny pack kiezen?

Naast de vele manieren van dragen, hebben fanny packs nog andere voordelen. Het grootste lichamelijke voordeel is dat het je rug en je schouders minder belast dan een handtas of een rugzak. Bovendien is een fanny pack van licht materiaal gemaakt, waardoor je amper voelt dat je er een draagt.

Een ander voordeel is dat je je handen volledig vrij hebt. Ideaal wanneer je aan het shoppen bent of ergens op een feestje bent. Bovendien zitten je spullen dicht bij je lichaam, waardoor het voor dieven ook moeilijker is om er iets uit te halen. Daarnaast is een fanny pack ook niet groot. Dit zorgt ervoor dat je enkel de belangrijkste spullen bij hebt. Denk maar aan een smartphone, portefeuille en je sleutels. Je hebt geen problemen meer om bepaalde spullen in je grote handtassen terug te vinden. Ondanks dat fanny packs compact zijn, zijn ze toch ruim genoeg om er al je nodige spullen in te kunnen opbergen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK