Waar let je op bij het kopen van meubels?

Geschreven door Yvette
Waar let je op bij het kopen van meubels?

Als je net bent verhuisd, wil je van je nieuwe woning natuurlijk je eigen thuis maken. Een van de dingen die je kunt doen om dit te bewerkstelligen, is het kopen van nieuwe meubels. Bij het kopen van meubels in Rotterdam zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. Je wilt natuurlijk wel een interieur dat past bij je eigen wensen en behoefte. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat alle meubels ook goed bij elkaar passen. In dit blogbericht willen we je daarom enkele tips geven die je kunt gebruiken bij het kopen van nieuwe meubels.

Een goed overzicht voordat je meubels koopt

Allereerst ga je bedenken hoe jouw interieur eruit moet komen te zien. Dit doe je door een overzicht op te stellen van de gehele ruimte. Wil je bijvoorbeeld voor een landelijke interieurstijl gaan, of past een moderne stijl beter bij jou? In het eerste geval is het gebruik van veel hout waarschijnlijk erg belangrijk voor je. Hier ga je dan ook goed op letten als je een eettafel of stoelen koopt. 

Een kleurenpalet opstellen voor je interieur

Een andere keuze die je gaat maken, is die voor de kleuren in de woning. Een interieur sluit pas echt op elkaar aan als de kleuren ook veelal hetzelfde zijn. Door een kleurenpalet op te stellen, kun je bepalen welke kleuren je wel en welke kleuren je niet op wil nemen in het interieur. In principe maakt het niet uit welke kleuren je er in opneemt, het is tenslotte je eigen interieur. Het kan echter wel handig zijn om enkele hoofdkleuren te kiezen die goed op elkaar aansluiten. Dit maakt het namelijk veel makkelijker om de kleuren ook goed bij elkaar te combineren. Vervolgens is het ook handig om de kleuren niet te fel te maken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het interieur storend overkomt als je rustig wilt werken of wilt rusten.

Ruimte van de woning bepalen

Een andere tip die we je willen geven is de ruimte te bepalen van de woning. Het is belangrijk dat alle meubels ook daadwerkelijk in de ruimte passen. Door de ruimte op schaal te tekenen op een vel papier, kun je alle meubels passen en meten. Als je vervolgens een leuke indeling hebt gemaakt, kun je de meubels die je graag wilt hierop aanpassen. Zo weet je zeker dat je genoeg ruimte over hebt en dat je niet komt te zitten met meubels die niet in de woning passen.

Meubels zijn een investering in de toekomst

Als je pas bent verhuisd, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de meubels die je aanschaft. Het is namelijk zo dat je niet jaarlijks de meubels gaat veranderen. De meubels die je koopt blijven jarenlang in je interieur staan. Het is daarom ook aan te raden om te gaan voor neutrale kleuren, zoals bijvoorbeeld grijs. Deze kleur zal namelijk niet snel gaan vervelen en kun je gemakkelijk combineren met verschillende accessoires. Als je direct een felrode bank koopt, kan het zijn dat je er na een jaar al op uitgekeken bent. Vervolgens is de bank moeilijk te combineren met accessoires, waardoor het alsmaar vervelender wordt voor je gehele interieur!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK