Goedkope tuinset kopen, zo vind je de aanbiedingen!

Geschreven door Yvette
Goedkope tuinset kopen, zo vind je de aanbiedingen!

Vaak is het materiaal van een tuinset bepalend voor de prijs, soms echter ook het design. Beide maken het prijskaartje hoger. Zoek je juist naar scherpe prijzen, dan beland je bij de aanbiedingen. Een loungeset kan een blikvanger zijn in je tuin en heerlijke relaxmomenten bieden. Voor een kleinere tuin is vaak een compacte tafel met enkele stoelen al een tuinset. Voor wat grotere tuinen kan er een grote hoekbank bij geschoven. Je kunt behoorlijk op je tuinset variëren. Meet eerst wel even in je tuin hoeveel ruimte je tuinmeubels in gaan nemen. Anders koop je misschien een te grote set waardoor je er nog moeilijk om heen kunt lopen.

Twee soorten tuinsets

Waar ga je naar op zoek? Een tuinset of een loungeset? De gemiddelde tuinset omvat een tafel met zithoogte waar vier tot zes stoelen omheen kunnen. Soms zit er ook een tuinbank bij. Een tuinset is op zonnige tijden een heerlijke ontbijtplek. Wil je geen eettafel, dan kun je een barset overwegen. Een loungeset ziet er anders uit. Hier kun je lekker op loungen en chillen. Vaak zak je comfortabel weg in de kussens. De banken van een loungeset zijn behaaglijk breed; je eigen tuinhangplek dus. Tafelen doe je met een tuinset, chillen en borrelen veel eerder met een loungeset. Er zijn ook mensen met genoeg tuin om beide sets te plaatsen. 

Balkonset

Heb je helemaal geen tuin dan kun je ook je balkon gebruiken om er een tuin- of kleine loungeset op te zetten. Zoek dan bij de aanbiedingen vooral naar bistrosets of balkonsets. Deze zijn vaak qua maten al goed afgestemd op een gemiddelde balkonruimte. Woon je tien hoog? Bedenk dan vooraf wel even of het meubilair alle doorgangsruimtes goed kan passeren voordat je het op je balkon hebt.

Grote prijsrange

Tuinmeubels zijn gewoonlijk een behoorlijke aanschaf. Startprijzen zijn vaak vanaf € 400 maar voor een beetje een loungeset betaal je snel € 1000 of meer. Voor een complete tuin- en loungeset kun je zelfs duizenden euro’s betalen. Aanbiedingen zorgen dan voor leuke kortingen. De aanbiedingen voor tuinsets zijn vaak voor 4, 6 of 8 personen. Dit zijn ‘eetsets’ want hier schuif je op mooie dagen aan voor je lunch of diner. Aanbiedingen voor loungesets zijn vaak bedoeld voor dezelfde aantallen personen. Ze zijn uitgevoerd met weersbestendig materiaal en all weather zit- en rugkussens.

Goedkope tuinset kopen, zo vind je de aanbiedingen!

De tijd van koop is bepalend voor de korting

Als je naar aanbiedingen rond gaat kijken, valt vooral het aanbod aan loungesets met korting op. De loungeset is helemaal ‘in’. Soms enorme banken, vol kussens, en lage tafels ervoor. Besef dat loungesets duurder zijn dan normale tuinsets. En dat dus ook de korting hoger kan uitvallen. Maar echt leuke kortingen krijg je niet in de tijd direct naar het zomerseizoen toe of in de zomermaanden zelf. Dan rommelen aanbieders slechts weinig met korting en blijft de eindprijs steken op € 800 – € 1200. Dit geldt natuurlijk ook voor tuinset-aanbiedingen. Voor mooie kortingen op tuin- en loungesets kun je het beste vanaf eind augustus rond gaan kijken. De winkeliers beginnen dan hun tuinmeubilair als restvoorraad te zien en willen er wel van af. Zo kun je al in september soms tientallen procenten korting tegenkomen op tuinsets. Koop je na het hoogseizoen bijvoorbeeld een mooie loungeset, dan scheelt je dat zomaar honderden euro’s.

Zelf kijken: bouwmarkten en tuincentra

Aanbiedingen bij tuinsets en loungesets vind je bij bouwmarkten en tuincentra. Outlets bieden goedkope loungesets aan van modellen die al wat langer op de markt zijn. Woondiscounters kunnen soms echt scherpe aanbiedingen presenteren. Bij de (online) outlets is de kans op stuntaanbiedingen het hoogst. Ook als je geen complete loungeset wilt of enkel een terrastafeltje met twee stoeltjes nodig hebt. Bij outlets kun je namelijk ook terecht voor los tuin- en loungemeubilair. Tuincentra zijn ook het ritje waard om je op aanbiedingen te oriënteren. Naast planten en tuinartikelen verkopen zij ook veel tuinmeubilair. Net als bij bouwmarkten geven ook tuincentra in de aanloop naar de zomer leuke kortingen op tuinsets. Vergelijking van aanbiedingen van bouwmarkten en tuincentra kan goed lonen. Ga je bij deze aanbieders na de zomer kijken, dan zijn de kortingen vaak nog hoger.

Ongezien kopen – let op de voorwaarden van retour!

Online is the sky the limit. De grote platforms zoals Bol.com en Alibaba bieden een royaal assortiment tuin- en loungesets en ook postorderbedrijven zoals Wehkamp en Otto hebben veel tuinmeubilair. Het mooie van deze grote aanbieders is dat ze veelal een goed retourbeleid hebben en garantiezeker zijn. Pas op bij hele kleine online aanbieders en lees vooraf de voorwaarden op hun sites. En check of ze een degelijk keurmerk hebben gekregen. 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK