Tips bij het bewaren van jouw wijn

Geschreven door Yvette
Tips bij het bewaren van jouw wijn

In de loop van de tijd wordt een goede wijn alleen maar beter, mits je de wijn onder de juiste omstandigheden bewaard. Toch is het goed bewaren van wijn makkelijker gezegd dan gedaan, er wordt namelijk meer van je gevraagd dan je denkt. Zo moet de wijn onder de juiste temperatuur bewaard worden, moet de luchtvochtigheid ideaal zijn, moet er een goede luchtcirculatie zijn, et cetera. Gelukkig kun je het bewaren van wijn wat makkelijker maken, namelijk met een wijnkast in je keuken.  

Jouw wijn op een optimale manier bewaren

Door jouw wijn onder de meest ideale omstandigheden te bewaren, geniet jij keer op keer weer optimaal van jouw wijnen. Een kleine wijnkoelkast is al voldoende om een mooie wijnvoorraad te kunnen bewaren. Je hebt dus geen hele wijnkelder nodig om jouw wijnen te bewaren. In een kleine wijnkoelkast kun je al snel 12 of meer flessen wijn kwijt. De wijnen in de wijnkoelkast worden meestal onder een temperatuur tussen de 5 en 19 graden bewaard. Door de wijn onder deze temperaturen te bewaren, blijft de smaak van de wijn langer goed, waardoor je de wijn uiteindelijk langer kunt bewaren. 

Een goede luchtvochtigheid en luchtcirculatie

Naast dat jouw wijnen in een wijnkast onder de juiste temperatuur bewaard worden, worden de wijnen ook in een goede luchtvochtigheid en met een goede luchtcirculatie bewaard. Hierdoor zal de kurk van de wijn nooit uitdrogen en hebben nare geurtjes geen kans om in de wijn te trekken. Ook hierdoor zal de smaak van de wijn langer goed blijven. 

Een trillingsvrije omgeving

Nog een belangrijke voorwaarde bij het goed bewaren van wijnen, is dat de wijnen in een trillingsvrije omgeving bewaard worden. Trillingen kunnen een wijn vermoeien en kunnen hierdoor de ontwikkeling verstoren. Een wijnkoelkast is speciaal gebouwd om deze trillingen op te vangen, zodat jouw wijnen hier geen last van hebben. Jouw wijnen worden op deze manier op een kalme manier opgeslagen.

De conclusie

Er komt dus veel kijken bij het op de juiste manier bewaren van jouw wijnen. Een wijnkoelkast is een handig hulpmiddel die je hierbij kan helpen. Met een wijnkoelkast zorg je ervoor dat jouw wijnen langer goed blijven en daarnaast ook nog eens beter smaken. Vaak kun je een kleine wijnkoelkast makkelijk in de keuken of op een andere plek in huis kwijt, waardoor hij niet snel in de weg staat. Je kunt een wijnkoelkast zelfs inbouwen als je kiest voor een inbouw wijnkoelkast. 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK