Hoe zorg ik goed voor mijn planten?

Geschreven door Yvette
planten verzorgen

Door de pandemie zit ik, net zoals zoveel van jullie, veel thuis tijdens het werken. Daardoor heb ik naast mijn werk ook tijd gekregen voor andere dingen. Een ding wat ik altijd al heb willen leren is hoe ik goed voor mijn planten zorg. Daarom ben ik een bloempot binnen gaan zoeken die aansluit op mij. Deze bloempot binnen is een bloempot geworden met gaten onderin de pot, hierdoor kan ik mijn planten met een gerust hart een keer per week water geven. Hiervoor laat ik al het water door de bloempot stromen om het, onder door de gaten eruit laat lopen. Zo weet ik dat het water door de gehele bodem is gegaan en de wortels genoeg vocht hebben!

Naast bloempotten ook een vaas aangeschaft

Tijdens het shoppen voor bloempotten binnen heb ik niet alleen een bloempotten aangeschaft. Mijn oog viel ook op een glazen vaas. Glazen vazen zijn ideaal voor mooie bloemen in huis, doordat je met een glazen vaas precies kan zien of het water van je bloemen verschoont moeten worden en of de onderkanten van de stelen de bodem raken. Beide zijn van belang wanneer je mooie bloemen wilt onderhouden. Water verversen is de sleutel tot mooie bloemen. Daarnaast zorg ik ervoor dat de stelen een centimeter van de bodem verwijderd zijn, zodat deze door het gewicht van de bloem niet beschadigd raken. Hierdoor kunnen mijn mooie bloemen die ik wekelijks koop mooi bloeien en kan ik langer van ze genieten!

Hoe vul ik mijn bloempotten

Een bloempot vullen is een werkelijke kunst. Je zou daarbij denken dat je voor bloempot vullen alleen potgrond nodig hebt. Voor een blije en gezonde bloem of plant in je bloempot moet je een bodem hebben die vocht vasthoudt en vocht los kan laten. Wanneer een bodem te veel vocht blijft vasthouden is de kans groter dat de wortels gaan rotten. Met verrotte wortels gaat je bloem of plant helaas dood. Daarom heb ik gekozen voor grit, orchidee schors en normale potgrond als bodem! Door deze drie soorten bodems te mixen is het voor mij makkelijker om mijn planten te verzorgen!

Inspiratie

Voor mijn bloempotten, vazen, bloemen en planten heb ik inspiratie opgedaan tijdens mijn bezoek aan De Tuinen van Appeltern. Deze plek heeft zo een indruk op mij achtergelaten dat ik met dezelfde visie ook specifiek ging kijken naar hoe ik het groen in mijn huis wilde hebben. Het is daarom ook zeker een aanrader om daar eens een kijkje te nemen!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK