Alles wat ik nu weet over deurmatten (en jij ook wilt weten!)

Geschreven door Yvette
deurmatten

Zoals je waarschijnlijk weet, ben ik erg trots op mijn huisje. Ik begon mij er de laatste tijd dan ook erg aan te storen dat de vloer zo snel vies werd. Iedereen loopt er met de schoenen aan naar binnen – ik ook, dat geef ik eerlijk toe! – waardoor ik constant aan het dweilen ben. Het werd dus hoog tijd om mij te verdiepen in de wereld van de deurmatten en ik kan je vertellen: er is meer mogelijk dan je denkt!

Verschillende types deurmatten

Ik dacht altijd dat alle deurmatten hetzelfde waren, maar er blijken verschillende types te zijn. Elk type heeft dan ook zijn eigen functie. Kies je bijvoorbeeld voor een schoonloopmat, dan koop je een deurmat voor de buitenzijde van je huis. Deze matten zijn vaak dikker en stugger dan een deurmat voor binnen. Droogloopmatten zijn ideaal voor binnen, je veegt er je voeten op zodat je vuil en vocht niet mee naar binnen neemt. Een inloopmat is eigenlijk een combi van eerder genoemde soorten. Deze matten absorberen het vuil en het vocht ook heel goed zodat jouw vloer mooi schoon blijft.

Deurmatten op maat

Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik een droogloopmat wilde, maar het moest natuurlijk wel een beetje een mooie mat zijn. Ik ben zo trots op mijn huisje, dan wil ik de hal niet ontsieren met een lelijk ding. Je kunt echter kiezen uit verschillende maten en modellen. Het allermooist vind ik echter de deurmatten die je op maat kunt laten maken. Doordat deze droogloopmat precies past, lijkt het wel alsof deze er altijd al heeft gelegen. Ik durf zelfs te zeggen dat het mijn hal net een beetje mooier maakt. Wie had gedacht dat ik zo vrolijk zou worden van een deurmat?

Deurmatten in allerlei kleuren en prints

Wij hadden vroeger zo’n saaie bruine deurmat, dus ik dacht dat ik daar ook mee opgescheept zou zitten. Niets is echter minder waar: je kunt kiezen uit allerlei kleuren. Er zit vast ook een kleur bij die past bij jouw woonstijl. Zo zijn er ook deurmatten met hippe prints die werkelijk gezien mogen worden. Ik heb gekozen voor een mooie zwarte deurmat op maat die heel mooi past bij de kleur op mijn wanden in de hal en een goed combineert met mijn vloer. Nou ja, eigenlijk combineert een zwarte deurmat net als een little black dress goed met alles. Welke deurmat kies jij?

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK