Je huis zelf verkopen met deze tips

Geschreven door Yvette
zelf huis verkopen

Het is zover. Jullie hebben besloten om jullie huis te gaan verkopen om ergens anders een mooi ander huis te kopen en daar de toekomst door te gaan brengen. Je kunt dit natuurlijk via een makelaar doen die alles voor je uit handen neemt maar je kunt het ook gewoon voor een deel zelf gaan proberen. Wat zijn dan de dingen die je moet weten? 

Hoe verkoop je zelf je huis?

Je kunt dit doen door een Internetmakelaar in de hand te nemen die sommige van de taken die bij de verkoop van een huis horen van je overnemen. Hun geven jou heel duidelijk aan wat zij voor je regelen en wat jij zelf nog moet regelen. Wanneer je ergens niet uitkomt kan je hun natuurlijk gewoon contacteren en helpen ze jou op de goede weg. 

Delen, delen, delen!

Het zelf huis verkopen is best wel moeilijk. Waar je al mee kunt gaan beginnen is mooie foto’s te maken van je huis en die op een site te zetten. Zorg dat de je huis netjes is voordat je de foto’s gaat maken of laat maken. Meestal kan je wel ergens een gratis site aanmaken waar je even een leuke lay-out en de beschrijving met de foto’s van je huis op kunt zetten. Daarna wordt het een kwestie van online zetten en delen maar! Ik bedoel dan natuurlijk het delen via social media zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en dat soort socials. Hoe meer het gedeeld gaat worden hoe groter de kans dan ook is dat er iemand op gaat reageren. 

Kijk naar voorbeelden

Weet je niet precies hoe je het verder aan moet pakken ga dan gewoon eens een site bezoeken van bijvoorbeeld een Makelaar. Eindhoven heeft bijvoorbeeld genoeg makelaars waar je even kunt kijken. Loop eens langs de etalage daar en kijk hoe hun het aanpakken of bezoek gewoon hun website om te zien hoe ze het doen. Je kunt zelf heel goed je huis ook op Funda te koop aanbieden. 

Zorg voor open dagen

Zorg ervoor dat mensen ook daadwerkelijk bij jou thuis kunnen komen kijken. Plan dus een aantal open dagen. Zorg er ook weer voor dat dat gedeeld wordt en breng er bekendheid aan. Plaats ook een bord duidelijk zichtbaar dat jij je huis te koop hebt staan. En waar je dan natuurlijk voor moet zorgen als je die open dag houdt is dat je huis heerlijk ruikt naar de alom bekende versgebakken appeltaart. Zeker weten dat jullie huis dan binnen no time verkocht is!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK