Je kantoor inrichten, waar begin je mee?

Geschreven door Yvette
werkplek inrichten

Wanneer je een kantoorbaan hebt en dus het grootste gedeelte van de dag op een stoel achter een bureau zit, dan is het van belang dat jij gebruik kan maken van de juiste middelen. Is bij jou op kantoor alles wel verantwoord of gaat er nog wel eens iets mis?

Een goed begin is het halve werk

Je kijkt misschien nu een beetje raar maar het is zo. Wanneer jij dag in dag uit op kantoor zit voor je werk dan is het echt van belang dat jij goed zit. De kantoormeubelen zoals onder andere het bureau en de stoel waar jij aan en op zit moeten van een goede kwaliteit zijn en het liefst ook verstelbaar zodat jij die helemaal op jouw maat aan kan passen. Niet iedereen is namelijk even groot dus een standaard stoel die niet in hoogte verstelbaar is, dat is niet aan te raden. Hoe is dat nu eigenlijk geregeld bij jou op kantoor? Heb jij bijvoorbeeld een bureau dat in hoogte verstelbaar is? Heb jij veel last van nekklachten of rugklachten? Wanneer dat zo is dan raad ik je aan om er toch eens naar te kijken of dat voor jou alles wel op de goede hoogte staat. Vandaar mijn zin, een goed begin is het halve werk. Als je goed gereedschap hebt, in jouw geval je bureau en stoel, zal jij veel beter kunnen zitten en dus zal ook jouw werk veel gemakkelijker gaan.

Welke kasten zijn het meest handig?

Welke kasten er voor jou op je kantoor het meest handig zijn dat scheelt van persoon tot persoon en misschien ook wel per beroep. Iemand die veel ordners heeft waar de papieren in zitten heeft het bijvoorbeeld een goede boekenkast nodig om ze daarin te zetten. Heb jij veel hangmappen dan heb je juist daar weer kasten voor nodig. Het is dus heel persoonlijk welke trendy kantoormeubelen jij het beste kunt bestellen en waar je die het beste voor kunt gebruiken. Heb jij veel persoonlijke dossiers dan is het misschien wel handig om kasten te kopen die afsluitbaar zijn zodat niet iedereen er zomaar in kan komen. Jij zou natuurlijk nooit willen dat de persoonlijke gegevens van jouw cliënten op straat komt te liggen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK