Je huis verkopen, hoe pak je dat aan?

Geschreven door Yvette
huis verkopen

Je hebt besloten dat je huis in de verkoop gaat maar je weet niet zo goed hoe je dat nu precies aan moet pakken. Dan is het belangrijk om daarachter te komen. Wanneer je een makelaar in de arm neemt dan kan die jou precies vertellen hoe je dat moet doen en welke stappen jij moet ondernemen om jouw huis op een snellere manier te kunnen verkopen. 

Waar let je op bij het verkopen van je huis?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer jij je huis wil gaan verkopen. Wat je als eerste moet doen is je huis laten taxeren zodat je weet welke vraagprijs je eraan kunt hangen. Het is echt belangrijk dat je dit niet zelf doet want je zult een taxatierapport nodig hebben. 

Samen met je makelaar ga jij het huis rond om te kijken wat er eventueel mis is aan het huis of wat je juist in huis hebt gedaan waardoor je huis aanzienlijk meer waard is dan je in eerste instantie zou denken. 

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan kunnen er mooie foto’s gemaakt worden en kan je huis aangeboden worden op het internet zodat het bereik groot is. 

Welke makelaar kies je?

Dat is iets wat ontzettend persoonlijk is en wat ook wel een beetje regio gebonden is. Heb jij een huis in Eindhoven dan kan je kiezen voor een NVM makelaar in Eindhoven. Er zitten daar natuurlijk een aantal makelaars maar als je vraagt om goede ervaringen dan kan ik je Van Uffelen aanraden. Zij weten heel goed hoe zij de dingen aan moeten pakken en wat jij als huisverkoper nodig hebt. Zij zijn er echt om jou te helpen en jou te adviseren. 

Wie weet kunnen zij jou ook wel helpen met het vinden van een ander huis? Ik kan je uit persoonlijke ervaringen vertellen dat ik goed geholpen ben en ik het zonder makelaar zeker niet op deze manier had kunnen doen of had gered. Zij nemen je gewoon ontzettend veel taken uit handen waar je zelf in de eerste instantie niet eens bij stil had gestaan dat dat er allemaal bij komt kijken.

Ik zou je adviseren wanneer jij je huis wil gaan verkopen of juist er een wil kopen om een goede makelaar in de arm te nemen zodat jij niet in de valkuilen loopt die soms een groot gevolg kunnen hebben.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK