Tips bij het kiezen van een traplift

Geschreven door Yvette
Tips bij het kiezen van een traplift

Als de mobiliteit binnenshuis te wensen overlaat, is het waarschijnlijk tijd voor een traplift. Of je deze nou zelf nodig hebt of wilt laten plaatsen voor een geliefde of iemand uit je omgeving, je wilt altijd dat de kwaliteit op en top is. En het liefst past de traplift dan ook nog in je interieur en is deze niet al te duur. Toch? Dat snappen we maar al te goed. Daarom hebben we een paar handige tips voor je bij het uitzoeken van jouw ideale traplift.

Nieuw of oud?

Je kunt natuurlijk een nieuwe traplift aanschaffen. Daarmee denkt iedereen wel goed te zitten. Maar wist je dat een gebruikte traplift net zo goed werkt en nog veel meer andere voordelen heeft? Om te beginnen is een gebruikte traplift net zo zorgvuldig uit te zoeken als een nieuwe. Je zou misschien denken dat er geen mooi overzicht te vinden is van tweedehands modellen, maar niets is minder waar. Tegenwoordig kun je online prima tweedehands shoppen en dat geldt dus ook voor de webshops met trapliften. Zo kun je het hele assortiment trapliften met elkaar vergelijken. Tweedehands trapliften zijn in allerlei bekende merken te verkrijgen. Bovendien komen ze in alle kleuren en modellen. Zo is er altijd een traplift die past bij jouw trap en de rest van je interieur. Of natuurlijk dat van iemand anders. Maar er zijn nog meer voordelen aan het kiezen voor een gebruikte traplift.

Nieuw of toch duurzaam?

Er is in principe niks mis met een nieuwe traplift, maar een nieuw model heeft altijd minder voordelen dan een gebruikte traplift. Dat zit zo. Er zijn genoeg tweedehands trapliften te krijgen, omdat goed bruikbare modellen nooit zomaar worden weggegooid. Alleen de meest veilige en comfortabele tweedehands trapliften worden doorverkocht. De versleten onderdelen van een tweedehands model worden altijd vervangen met nieuwe onderdelen. De binnenkant van een tweedehands traplift is daarom altijd net zo nieuw als dat van een nieuwe traplift. Om veiligheid hoef je je dus ook geen zorgen te maken. Maar er is nog iets. Een gebruikte traplift is een stuk duurzamer dan een nieuwe. Zo ga je verspilling tegen en kun je op een klimaatbewuste manier genieten van een nieuw onderdeel van je interieur. 

Nieuwe of een betere prijs?

De traplift prijs kan de doorslag geven. We geven het al een klein beetje weg, maar de prijs van een tweedehands traplift is natuurlijk aanzienlijk lager dan die van een nieuw model. We maakten geen grapje toen we zeiden dat tweedehands trapliften meer voordelen hadden dan nieuwe trapliften. Samengevat zijn zorgen over veiligheid en comfort niet nodig, kun je altijd combineren met je interieur, druk je hoge kosten en ben je duurzaam bezig. Die keuze is dus toch best makkelijk gemaakt!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK