De beste tips voor een optimale nachtrust met een goed bed

Geschreven door Yvette
goed bed

Een goed is van groot belang. Gemiddeld brengen we 8 uur per dag en daarmee 1/3e van ons leven door in bed. Als je dan geen goed bed hebt, is dat natuurlijk ontzettend zonde. Met een goed bed, specifiek passend bij jouw wensen en voorkeuren, zorg je ervoor dat je goed uitrust en daar heb je in de overige 2/3e van je dag en leven veel profijt van. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het selecteren van een bed. Deze zetten we allemaal even op een rijtje. 

#1 De juiste maat van je bed

Hoe simpel dit wellicht ook klinkt, het speelt wel degelijk een grote rol. Heb je een grote kamer, dan zul je sneller kiezen voor een groter formaat bed, ledikant of boxspring. Welke stelregel je aan kunt houden: kies een bed dat 20 tot 30 centimeter langer is dan jij. Voor sommige bedden kan het lastiger worden een goede afmeting te vinden, omdat deze minder worden gemaakt. Zorg dat dit je niet tegenhoudt. Je wilt namelijk echt niet een bed dat eigenlijk te klein is.

#2 Het juiste matras

Een goed bed met het juiste formaat is erg belangrijk. Evenzo belangrijk is het matras. Heb je een matras dat niet goed ligt of niet in de juiste conditie is, dan heb je weinig aan een mooi en nieuw bed. Kies dus voor een comfortabel matras. Let hierbij ook op je eigen voorkeuren, er bestaan namelijk topdekmatrassen, pocketveren en traagschuim of koudschuim. Belangrijk om vooraf dus goede research te doen om te bepalen wat bij jou past.

#3 Ga naar een beddenspecialist

Niet iedereen kan het juiste beddenadvies geven. Ga naar een beddenspecialist om goed en betrouwbaar advies te krijgen. Niet iedere beddenverkoper is daadwerkelijk een beddenspecialist zoals deSuite.nl die je daadwerkelijk verder kan helpen met het juiste advies. 

#4 Laat je bed aansluiten bij je slaapkamer

Het uiterlijk van een bed is als laatste ook nog belangrijk, maar natuurlijk niet de meeste belangrijke factor voor jouw keuze. Een goed bed zorgt voor veel rust. Een mooi bed zorgt ervoor dat deze goed staat en past bij jouw voorkeuren, wat ook een prettig gevoel geeft.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK