Tips om jouw restaurant een makeover te geven

Geschreven door Yvette
Tips om jouw restaurant een makeover te geven

Heb je een horecaonderneming en is jouw restaurant wel toe aan een nieuw uiterlijk? Vind je het lastig om jouw restaurant opnieuw in te richten op een manier die bij jouw huisstijl past en tegelijkertijd modern is? We geven je graag een paar tips, zodat je eigenhandig jouw restaurant een totale makeover kunt geven; zo bespaar je gelijk op een interieurstylist!

Een nieuwe stijl kiezen

Een nieuw uiterlijk kan jouw restaurant net dat beetje extra geven waardoor je weer nieuwe gasten aantrekt en je omzet vergroot. Bij een makeover is het belangrijk dat je open staat voor een andere stijl dan dat je tot nu toe gewend bent, anders zou het geen makeover zijn. Wanneer je een nieuwe stijl uit gaat kiezen, kun je jouw merk in acht nemen: wie ben je en wat wil je uitstralen? Met welke kleuren wil je werken en wil je een strakke inrichting, een warme uitstraling of juist een industriële stijl? Om een goed beeld te krijgen van wat je aanspreekt en wat bij jouw restaurant past, kun je een moodboard maken. Dit dient dan als leidraad wanneer je nieuwe tafels, stoelen, kasten en lampen aan gaat schaffen. Neem jouw personeel mee in het maken van het moodboard; zo wordt de nieuwe inrichting écht van jullie allemaal.

Heb je jouw stijl uitgekozen? Vergeet dan niet om jouw website en menu’s aan te passen; dit hoort namelijk ook bij het creëren van een frisse uitstraling. Hierdoor blaas je jouw onderneming weer nieuw leven in, wat niet alleen zorgt voor meer klandizie, maar wat ook jouw motivatie en liefde voor het restaurant weer op kan krikken.

Omgaan met weinig opslagplaats

Wanneer je jouw restaurant opnieuw gaat inrichten, heb je ook de mogelijkheid om de opslag van eten en drinken op een andere manier vorm te geven. Heb je achterin het restaurant bijvoorbeeld een magazijn? Dan kun je deze inrichten met verschillende stellingen, zoals legbordstellingen. Een legbordstelling kan daarnaast geplaatst worden in een koeling; de stellingen zijn speciaal gebouwd op hygiëne. Met een legbordstelling kun je veel spullen makkelijk opslaan; het heeft een hoge opslagcapaciteit en je kunt de stellingen ook nog eens gemakkelijk uitbreiden. 

Heb je geen magazijn, maar wel opslagruimte nodig? Dan kunnen legbordstellingen heel goed in het restaurant zelf gezet worden. Zeker wanneer je gekozen hebt voor een industriële inrichting, is deze soort stelling een mooie toevoeging. Daarnaast kunnen gasten zien dat je producten vers zijn, wat voor soort wijn je in huis hebt of kun je zelfgemaakte producten die de gasten kunnen kopen ten toon stellen. 

Zicht op de kok

Ga je jouw restaurant opnieuw vormgeven, dan zou je eens kunnen kijken naar de manier waarop je jouw product aanbiedt. In veel restaurants komt de gast binnen, gaat zitten en krijgt na de bestelling een heerlijk bord op tafel. Het kan echter een hele leuke toevoeging zijn om de gasten mee te nemen in het proces van voedselbereiding. Wat voor soort restaurant je ook hebt, het is altijd leuk om te zien hoe het eten precies bereid wordt; je kunt bijvoorbeeld laten zien hoe je een vegan maaltijd maakt of op welke manier het vlees gebraden wordt. Je zou er zelfs een show van kunnen maken die uniek is aan jouw restaurant; zo heb je meteen een geweldige publiekstrekker te pakken waardoor je meer gasten aantrekt. 

Een andere mogelijkheid is om gasten de optie te geven om te reserveren voor een tafel grenzend aan een kookplaat. Zo kun je op maat een bijzondere maaltijd bieden en kunnen gasten er zelf voor kiezen of ze willen zien hoe het eten bereid wordt of niet; maak er een menu voor dat alleen voor deze reservering geldt en het is nog kostenbesparend ook! 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK