Tips voor het renoveren van de badkamer

Geschreven door Yvette
Tips voor het renoveren van de badkamer

Ben je pas verhuisd, of woon je in een verouderde woning? Dan is de kans groot dat je de badkamer wilt gaan renoveren. De badkamer kun je op veel verschillende manieren verbouwen. Zo kun je bijvoorbeeld alle tegels vervangen met nieuwe, trendy tegels, of je gaat voor aanpassingen aan het meubilair. Daarnaast kun je ook kiezen voor kleinere aanpassingen, zoals bijvoorbeeld het vervangen van alle badspullen met Aquanova. Fijn gebruik maken van de badkamer zit namelijk niet enkel in het uiterlijk van de badkamer, maar ook in het gebruik van de accessoires. Wij geven je graag enkele tips hoe je jouw badkamer om kan toveren tot een fijne plek!

Een totale badkamer renovatie is niet altijd nodig

Als je pas verhuisd bent, kan het wenselijk zijn om de gehele stijl van de badkamer aan te passen. Zeker als het een verouderde badkamer is, kan het vervangen van de douche of het bad veel goed doen. Uiteraard zit hier wel een groot kostenplaatje aan vast. Om de kosten te drukken, kun je ervoor kiezen om niet alles te vervangen, maar enkel kleine aanpassingen te doen. Ga bijvoorbeeld voor een nieuwe douchekop in plaats van het vervangen van de gehele douche. Door een vernieuwde douchekop te nemen, krijg je een fijnere douchestraal die het douchen vele malen fijner maken!

Accessoires in de badkamer vervangen 

Daarnaast heb je ook veel keuze in het aanpassen van de accessoires van de badkamer. Het is natuurlijk erg fijn om na het douchen een badjas aan te kunnen doen. Daarnaast is ook het veranderen van de stijl in de badkamer een goede keuze. Vervang bijvoorbeeld alle handdoeken met nieuwe Aquanova handdoeken. Deze kun je vervolgens allemaal in dezelfde kleuren vervangen, waardoor de badkamer een mooi geheel krijgt. Vervolgens kun je hier ook andere accessoires, zoals de badmatten en wasmanden aan toevoegen. Door alle accessoires in dezelfde stijl te nemen, weet je zeker dat je badkamer een totaal nieuw aanzicht krijgt!

Een kleine badkamer renoveren

In sommige gevallen ontkom je er niet aan om veel geld uit te geven aan een nieuwe badkamer. In dit geval is het belangrijk dat je een goed plan opstelt over hoe de badkamer eruit moet komen te zien. Een kleine badkamer kan namelijk al snel te vol staan. Kies bij een kleine badkamer dan ook voor zoveel mogelijk combinaties. Ga bijvoorbeeld voor een douche en bad in een. Dit zorgt voor een grote ruimte besparing, terwijl je wel kunt genieten van beide voordelen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de wasbak klein te houden en de badkamer te voorzien van een hoge kast met veel opbergmogelijkheden!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK