Een matras op maat laten maken

Geschreven door Yvette
Een matras op maat laten maken

Zoveel mensen, zoveel wensen. En dat geldt ook voor matrassen. Iedereen slaapt anders en heeft andere behoeften, waardoor een matras een heel persoonlijke vraag is. Wat voor slaper ben ik? Hoe ziet mijn lichaam eruit en waar heeft mijn lichaam ’s nachts behoefte aan. Dit zijn allemaal factoren die meespelen als het gaat om het vinden van het perfecte matras. In dit artikel helpen we je bij deze zoektocht, want met zoveel soorten matrassen kan het vinden van het perfecte matras echt een grote uitdaging zijn. 

Maatwerk

Zoals gezegd is het vinden van een passend matras een hele persoonlijke kwestie. Iedereen is anders en zo ook onze slaapbehoeften. De een slaapt zo zacht mogelijk waar het voor de ander niet hard genoeg kan zijn. Ook onze lichamen zijn anders; een klein en licht persoon heeft minder ondersteuning nodig dan iemand die wat groter en zwaarder is. Hierdoor is een matras ook echt maatwerk. Helemaal aangepast op jouw lichaam, jouw behoeften en jouw slaappatroon. Natuurlijk kun je dan kiezen voor een standaard matras, maar beter is het om je te laten adviseren door specialisten en te kiezen voor een maatwerk matras. Hierdoor weet je zeker dat het matras perfect past bij jou en jij weer als een roosje kunt slapen.

Ondersteuning

De belangrijkste taak van een matras is dat het jou voldoende ondersteuning moet bieden gedurende de nacht. Je lichaam hoort op een rechte lijn te kunnen liggen. Je heupen en schouders moeten hierbij ver genoeg in het matras kunnen zakken, zonder dat dit te ver gaat. Biedt het matras je onvoldoende of niet de juiste ondersteuning? Dan kun je vervelende pijnklachten oplopen en dat willen we natuurlijk niet. 

De mate van ondersteuning wordt vaak bepaald door je gewicht. Doorgaans wordt de hardheid van het matras harder naarmate het gewicht toeneemt. De grens ligt meestal bij de 80 kilogram. Iemand lichter dan 80 kilogram heeft meestal genoeg aan een wat zachter matras, waarbij iemand die meer dan 80 kg weegt meer baat heeft bij een wat harder matras voor de juiste ondersteuning. Je kunt je lichaam laten meten bij een beddenspeciaalzaak. Daar kunnen ze je passend advies geven over welk matras het meeste geschikt is voor je lichaam. 

Comfort

Het comfort van een matras meten we meestal in hard en zacht. Vaak wordt gedacht dat een zacht matras comfortabeler is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Wat jij comfortabel vindt is wederom persoonlijk. Juist wanneer het matras precies goed is, is het heel comfortabel. En voor de een is dat het wegzakken in het matras en voor de anders is dat juist de stevigheid. Laat je hierbij wederom goed adviseren door de specialisten.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK