Train eenvoudig je lichaam met dumbbells

Geschreven door Yvette
dumbbells

Zelf ben ik absoluut geen fervente sporter. Er zijn naar mijn mening andere leuke activiteiten die je tijdens je vrije tijd kan doen. Je zal me dus ook nooit in een fitnesszaal vinden. Toch ben ik wel fan van sporten met dumbbells. Je kan dit namelijk perfect thuis doen in je woonkamer en met deze kleine gewichten kan je heel eenvoudig heel je lichaam trainen. 

Wat zijn dumbbells? 

Dumbbells worden ook wel halters genoemd. Het bestaat uit een metalen stang waar aan beide kanten een gewicht aan wordt vastgemaakt. Je hebt dumbbells waarbij de gewichten vast aan de stang zitten, maar er bestaan ook halters waar je, naargelang gewenst, het gewicht kan veranderen.  Je hebt ronde dumbbells, maar ook hex dumbbells. Dit zijn dumbbells waarbij de gewichten een zeshoekige vorm hebben. Een voordeel van hex dumbbells is dat ze niet wegrollen wanneer je ze op de grond legt. Wil je graag dumbbells kopen? Kijk dan zeker eens op het internet. Ik vind het alvast een aanrader! 

Welke oefeningen kan je doen met dumbbells?

Zoals ik hierboven al heb vermeld, kan je met dumbbells je volledige lichaam trainen. De meest voorkomende oefeningen zijn om spierkracht te krijgen in je armen en benen. Met dumbbells kan je bijvoorbeeld heel eenvoudig je benen trainen door squats te doen. Hierbij moet je je benen uit elkaar zetten en dit breder dan je schouders. Met twee handen houd je de dumbbell vast voor je borstkas. Je gaat vervolgens met een rechte rug door je knieën tot je benen ongeveer een hoek van negentig graden vormen. Dit houd je gedurende enkele seconden vast waarna je weer omhoog komt. Herhaal dit enkele keren. 

Een oefening voor je armen is heel eenvoudig.  Houd een dumbbell vast in elk hand en breng ze om de beurt naar je schouder toe. Hiermee train je de biceps. Om je triceps te trainen houd je een dumbbell in je hand en breng je deze achter je hoofd waarbij je elleboog in een hoek van negentig graden blijft staan. Breng de dumbbell daarna met een gestrekte arm naar boven. Belangrijk is dat je elleboog hierbij op dezelfde plaats blijft. Ben je overtuigd en wil je ook dumbbells kopen? Afhankelijk van het gewicht dat je zoekt, heb je al een set voor 15 tot 20 euro.
Wanneer ik klaar ben met deze oefeningen, is het tijd voor ontspanning. Een gezonde smoothie en een leuke serie op televisie is voor mij de ideale manier om te bekomen van mijn sportuurtje.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK