Tijd voor een stukje ontspanning

Geschreven door Yvette
sauna

In het leven zoals de meesten van ons het nu leiden kan je eigenlijk wel zeggen dat het altijd druk is. We rennen van het een naar het ander en vergeten daarbij vaak dat we ook gewoon nog aan onszelf moeten denken. Hartstikke fout natuurlijk maar ik zal vast niet de enige zijn waarbij dit op deze manier gebeurt. Nu wordt het toch echt tijd om te denken aan een stukje ontspanning. De keuze daarin is nogal groot. Ik heb nu twee opties die nog open staan en die gaan we even bekijken. 

Het ultieme genieten in een cabine

Je hebt sauna’s voor thuis in diverse vormen en maten voor zowel binnen als buiten. Een infrarood cabine heeft als groot voordeel dat je deze zelfs op een zolderkamer nog zou kunnen plaatsen en dat hij niet met stoom werkt maar met stralingswarmte. Je hoeft eigenlijk alleen maar de stekker in het stopcontact te doen, een goed kwartier te wachten en je kan er al gebruik van maken. Een infrarood cabine is dus supermakkelijk en het is echt heerlijk om ervan te kunnen genieten op het moment dat je er zelf zin en tijd voor hebt. Die tijd moet je natuurlijk gewoon maken maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Zweten in een tonnetje

Heb je toch liever een sauna in de tuin dan in huis dan kan je ook een barrel sauna kopen. Dit is een heerlijke sauna die werkt via hete lucht. Er zitten elektrische kacheltjes in die de sauna kunnen verwarmen tussen de 65 en 100 graden Celsius. Het is dus maar net wat je zelf lekker vindt en wat jij kunt hebben hoe warm je de sauna zet. De vorm van deze sauna is eigenlijk te vergelijken met een ton die op zijn kant ligt. Buiten de sauna heb je nog een plekje waar je even op af kunt koelen voordat jij weer naar binnen toe gaat. 

Wil je liever een sauna die verwarmd wordt door een hout gestookte kachel? Dat kan met een barrel sauna ook. Dit levert geen enkel probleem op. Verwarmen door een houtbrander is een klassieke methode maar wel een die het goed doet. Je maakt hem aan met hout en aansteekblokjes en dan heeft het nog zo een half uur nodig om op temperatuur te komen. 

Ik heb uiteindelijk mijn keuze weten te maken. Heb jij dat ook al gedaan?

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK