Waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een nieuwe kledingkast

Geschreven door Yvette
Waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een nieuwe kledingkast

Eens in de zoveel tijd is het zover: tijd voor een nieuwe kledingkast! Is jouw kledingkast aan vervanging toe, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan in dit artikel waar je precies allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe kledingkast!

1.Opbergruimte

Uiteindelijk draait het natuurlijk om de opbergruimte in je kledingkast. Bedenk vooraf hoeveel opbergruimte je precies nodig hebt om al je kleding op te kunnen bergen. Inventariseer hoeveel hangruimte, planken en lades je wenst, voordat je daadwerkelijk tot aankoop overgaat.

2.Deuren

Doorgaans zijn kledingkasten te verkrijgen met openslaande- of schuifdeuren. Bedenk welk type deur voor jou het meest geschikt is. Openslaande deuren zijn doorgaans voordeliger, maar nemen meer ruimte in. Schuifdeuren zijn daarentegen bijzonder ruimte-efficiënt, maar wel prijziger. Je kunt deuren natuurlijk ook volledig achterwege laten.

3.Model

Bij de het uitzoeken van een kledingkast heb je de keuze uit standaard modellen en kledingkasten die voor jou op maat worden gemaakt. De keuze in standaardmodellen is reuze en je kunt jouw favoriet zo uit de winkel meenemen. Een kledingkast op maat is een dan wel een stuk duurder, maar kan precies op jouw woonwensen worden aangepast. 

4.Kleur

De kleur van een kledingkast is erg belangrijk. Een kledingkast is immers behoorlijk fors en neemt daardoor zowel letterlijk als figuurlijk veel ruimte in. De kleurkeuze kan hierin het verschil maken. Kies voor een neutrale kleur als je wilt dat de kast weinig opvalt. Als je voor een felle of donkere kleur kiest, zal dat veel impact maken op de ruimte. Het is maar net wat je mooi vindt!

5.Accessoires

Tot slot kun je nog denken aan aanvullende accessoires, in het bijzonder aan een spiegel en verlichting! Beide zijn aangename al dan niet onmisbare toevoegingen aan een kledingkast. Denk na of je een spiegel aan de binnen- of buitenkant van de kastdeuren wilt plaatsen of een losse spiegel wilt kopen. Wat betreft verlichting is er van alles op de markt, zowel voor binnenin als buiten de kledingkast.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK