Ontdek hoe ik de winter blues bestrijd!

Geschreven door Yvette
Ontdek hoe ik de winter blues bestrijd!

Heb jij net als ik last van somberheid wanneer de dagen weer korter, kouder en donkerder worden? Ik zou het geen winterdepressie willen noemen, maar ik merk wel dat het me in het najaar en de winter meer moeite kost om vrolijk te blijven. Terwijl ik normaal erg positief in het leven sta! Nu heb ik iets gevonden waarmee ik de blues dit jaar wil gaan bestrijden. Ben je nieuwsgierig wat ik gevonden heb? Lees dan snel verder, want ik ga je alles over mijn nieuwe wondermiddel van Geurwolkje vertellen!

Vrolijker door geuren

Ik ben mij de laatste tijd wat meer gaan verdiepen in aromatherapie. In mijn zoektocht kwam ik de Aroma Diffuser van Geurwolkje tegen. Dit is een diffuser die met behulp van water en etherische oliën een heerlijke geur in je huis verspreidt. Je kunt de diffuser puur gebruiken vanwege de lekkere geur, de olie verdrijft namelijk vieze luchtjes waardoor je huis weer heerlijk fris gaat ruiken. Ik heb hem echter gekocht omdat ik hem deze winter in wil zetten voor aromatherapie. Ik kocht daarbij de Happiness Blend, een mix van etherische oliën voor mensen die wel een oppepper kunnen gebruiken. Mensen zoals ik dus!

Blije planten

De resultaten zijn tot nu toe al duidelijk merkbaar. Grappig genoeg merk ik dat niet alleen ik blijer wordt, maar ook mijn planten! Dat komt doordat de diffuser niet alleen de geurmoleculen verspreidt, maar ook de lucht in huis vochtiger maakt. Blijkbaar hadden mijn planten er toch last van dat ik al regelmatig de verwarming aanzet. Daar kan de lucht namelijk erg droog van worden. Sinds ik de Aroma Diffuser gebruik staan de blaadjes van mijn planten weer fier overeind en staan ze te stralen in de vensterbank.

Aromatherapie: geneeswijze op basis van geuren

In het oude Egypte wisten de mensen al dat geuren het lichaam kunnen beïnvloeden. Sinds enkele decennia kennen we deze alternatieve geneeswijze ook in het westen als aromatherapie. Je kunt allerlei verschillende lichamelijke en geestelijke klachten behandelen met de geur van etherische oliën. Ik gebruik de diffuser om beter in mijn vel te zitten, maar er zijn ook blends verkrijgbaar die je helpen te ontspannen. Dat moet erg fijn zijn als je veel spanning in je lijf hebt en daardoor bijvoorbeeld slecht slaapt. Ook als je verkouden of grieperig bent, kunnen etherische oliën je lichaam ondersteunen. En laten we eerlijk zijn: dat kan in de wintermaanden iedereen wel gebruiken!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK