Wat is het verschil tussen je haar verven en blonderen?

Geschreven door Yvette
Wat is het verschil tussen je haar verven en blonderen?

Wil jij graag zelf je haar verven? Dan heb je vast al wat onderzoek gedaan naar hoe je dit het beste kunt doen en wat voor verf je het beste kunt gebruiken. Het verven van je haar is vandaag de dag lang niet altijd meer zo slecht voor je haar. Toch hoor je over blonderen wel nog steeds dat het erg slecht is en dat je ermee op moet letten. Maar wat is dan eigenlijk het grote verschil tussen je haar blonderen en verven? Dat gaan we je in dit artikel vertellen! 

Je haar verven is beter dan blonderen

Zoals we al zeiden, is het verven van je haar in de meeste gevallen beter voor je haar dan blonderen. Het is namelijk minder belastend, zeker met alle natuurlijke en meer pure soorten haarverf die je tegenwoordig kunt kopen. Deze soorten verf bevatten namelijk weinig tot geen chemische ingrediënten, waardoor je haar en hoofdhuid minder aangetast worden en in sommige gevallen zelfs gezonder worden na een verfbeurt. Bij blonderen wordt bijna al het bestaande kleurpigment in je haar afgebroken. Je snapt wel dat dit proces een stuk agressiever is dan het simpelweg verven van je haar. 

Het verschil tussen permanente haarverf en blonderen

Permanente haarverf heeft meer impact op je haar dan een tijdelijke haarkleuring, maar het is nog steeds niet te vergelijken met het blonderen van je haar. Beiden zijn permanent en ze bestaan beiden uit twee substanties die je moet mengen, waardoor er een chemische reactie ontstaat. Bij het kleuren van je haar wordt een deel van het pigment afgebroken en wordt er nieuw kleurpigment toegevoegd. Bij blonderen wordt echt al het kleurpigment in je haar afgebroken en komt er ook niets voor terug. Blonderen oxideert de kleurstoffen in je haarschors, waardoor alle kleur uit je haar verdwijnt. 

Gevolgen van blonderen voor je haar

Blonderen kan ervoor zorgen dat je haar minder zacht aanvoelt, aangezien het zijn elasticiteit deels verliest. Ook de poreusheid van het haar wordt aangetast. Poreuzer haar houdt in dat de haarschubben meer open blijven staan, waardoor je eerder gespleten punten krijgt of je haar zelfs af kan breken op den duur. Een andere manier waarop je haar kan beschadigen bij het blonderen is doordat bleek chemicaliën binnendringen in de haarschacht. Het gevolg hiervan is namelijk dag ze de natuurlijke vetzuren in het haar afbreken, waardoor je haar zwakker wordt. 

Toch je haar blonderen?

Wil je toch graag je haar blonderen? Dan kun je de schade beperken door het haar na de behandeling goed te verzorgen. Daarnaast kun je bepaalde producten aan de blondering toevoegen om te zorgen dat je haar minder beschadigt, zoals keratine of een speciaal kleuren masker!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK