Wel of geen schoonmaakster?

Geschreven door Yvette
Wel of geen schoonmaakster?

De één kan niet zonder een huishoudelijke hulp, terwijl een ander er niet aan moet denken. Twijfel jij nog of je de hulp van een schoonmaakster in wilt schakelen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Je kunt natuurlijk ook altijd eerst een maandje aankijken of de hulp in de huishouding je bevalt.

Thuiskomen in een schoon huis

Als jij de schoonmaakster aan het werk zet als jij zelf op je werk zit, is je huis mooi aan kan als je thuiskomt. Dit is wel heel erg lekker thuiskomen. Veel mensen vinden het veel stress schelen om een huishoudelijke hulp in te schakelen. In je vrije tijd heb je echt tijd om leuke dingen te doen en hoef je niet zelf met schoonmaakmaterialen aan de slag om de badkamer te poetsen of de ramen te lappen. Je hoeft geen tijd voor het schoonmaken meer vrij te maken in je eigen agenda. 

Grondig schoongemaakt

Heb jij van die plekken waarvan je jezelf iedere keer weer voorneemt dat je ze de volgende keer meepakt? De deuren, ramen, badkamertegels of de koelkast of binnenkant van de keukenkastjes. Als je een huishoudelijke hulp hebt kan je overleggen welke schoonmaakwerkzaamheden deze persoon voor je doet. Soms is er genoeg tijd voor extra klusjes, zoals het opruimen van je keukenkastjes of het schoonmaken van het koffiezetapparaat. Je houdt al snel een per uur per maand over door het schoonmaken uit te besteden. Tussendoor kan je de meest gebruikte plekken bijhouden, zoals het toilet en de keuken, of je kunt ervoor kiezen om de schoonmaakster iedere week te laten komen. Het enige dat jij dan hoeft te doen is de interieurreiniger en sanitairreiniger klaarzetten. 

Toch even opruimen

Het nadeel van een schoonmaakster is dat veel mensen toch nog even snel opruimen. Misschien vind jij het ongemakkelijk dat iemand anders jouw spullen opruimt of je was opvouwt. Ook hier kun je afspraken over maken, zodat het minder ongemakkelijk voelt. Vaak went het na een tijdje ook wel dat een ander jouw taken uit handen neemt. 

Huishoudelijke hulp kost (veel) geld

Hoeveel geld de huishoudelijke hulp je precies kost is natuurlijk afhankelijk van het tarief en het aantal uur dat de hulp per week langskomt, maar je zit al snel op zo’n 100 euro per maand en meer dan 1000 euro per jaar. Aan de andere kant krijg je hier wel meer vrije tijd voor terug, waardoor je het dit bedrag waarschijnlijk wel waard vindt. 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK