5 manieren om een lichtsnoer buiten te stijlen

Geschreven door Yvette
lichtsnoer buiten

Lichtsnoeren zijn echte sfeermakers in huis en in de tuin. Vooral als ze in een stoer design komen dat ideaal is voor bruiloften of feestjes om als decoratie de avond te verlichten. Ze zien er met hun design ook leuk uit als ze geen licht geven, Lichtsnoeren zijn daarom een styling stuk in de tuin of in huis die niet meer kunnen ontbreken als je een beetje magie in huis wilt halen.

Meeste lichtsnoeren komen als LED verlichting, lichtsnoeren zijn daarom duurzaam, omdat ze niet te veel energie gebruiken en ook nog eens lang mee gaan. Sommige lichtsnoeren hebben een stekker nodig, maar tegenwoordig vind je ze ook met batterijen. Zo kan je het perfecte lichtsnoer vinden. Wil jij ook weten hoe je je lichtsnoer mooi stijl binnen of buiten? Daarvoor hebben wij wat leuke ideeën voor je bij elkaar gezocht om een lichtsnoer te gebruiken in de tuin of in huis, om zo een sfeervolle avond te creëren op een warme lenteavond.

Versier een veranda of terras met een lichtsnoer

Als je een lichtsnoer buiten gaat gebruiken dan is deze ideaal als versiering voor een veranda of terras. Zoals eerder genoemd is dit namelijk de eerste stap naar een warme magische lenteavond. Maar stel je hebt je vrienden of familie over de vloer voor een diner dan is het leuk om deze buiten te houden waar het lichtsnoer het diner in de juiste sfeer zet. Met de perfecte gerechten op de veranda en het lichtsnoer om alles zacht en warm te verlichten kan je net doen alsof je in Italië een hapje eten bent. Hoe stijl je je lichtsnoer? Deze kan je ophangen boven je terras of aan de randen van je veranda. Zo verlicht je aan alle kanten de plek waar de magie moet gebeuren.

Je lichtsnoer in huis ophangen aan de muur

Je lichtsnoer in huis kan je simpelweg ophangen aan de muur. Dit kan je doen door eerst haken te boren, een pad van haken te maken en daar je lichtsnoer doorheen te laten lopen. Maar je kan er ook voor kiezen om deze boven de raamdecoratie te hangen of over de kasten te laten vallen. Op deze manier hoef je geen onnodige gaten in de muren te maken, maar kan je wel genieten van een mooi lichtsnoer dat je woonkamer of slaapkamer omtovert tot een sprookjesland ‘s nachts. Een voordeel van het lichtsnoer door de haken te laten gaan is dat je dan wel meer vrijheid en creativiteit hebt in hoe het geheel eruit gaat zien. Een goed voorbeeld is door woorden te spellen met het lichtsnoer. Voor koppels kan het leuk zijn om hun namen boven het bed uit te schrijven, terwijl het leuker is voor iemand die alleenstaand is om een gepaste levensmotto uit te schrijven. De ideeën hiervoor zijn echter oneindig en laat je daarom niet stoppen, zoek inspiratie in de dingen die leuk vind voor een echte creatie.

Je lichtsnoer door de jungle laten lopen

Een andere manier om een magische sfeer in huis te maken met een lichtsnoer is door deze door planten en dergelijke heen te laten lopen. Door ze lange de planten neer te leggen kan je een magische bos direct in de woonkamer maken. Dit is vooral een mooi gezicht als je vele planten in huis hebt en meerdere lichtsnoeren kwijt kan. Velen zijn al begonnen met deze trend en hebben door hun grote verzamelingen planten, mooie taferelen kunnen maken. Een echte tips op dit idee is door lichtsnoeren over het plafond te hangen en te mixen met slierten van klimplanten die hun stengels langs of kruislings langs de lichtsnoeren gaan.

Ook een balkon heeft veel aan een lichtsnoer

Als je in een appartement woont en geen veranda of terras hebt is een lichtsnoer nog steeds een van de beste manieren om je buitenruimte op te fleuren. Alle balkons hebben namelijk een reling waar een lichtsnoer doorheen kan. Hiermee kan je de gehele lengte van je balkon verlichten en ook nog eens sfeer maken. Ook een leuk idee is een om een privacy scherm te maken van bamboe en deze te matchen met een lichtsnoer die door het bamboe loopt. Zo creëer je naast privacy ook een sfeervolle situatie! Wissel het lichtsnoer af met lampionnetjes voor variatie. 

Het meest ultieme magische plekje maken

Hoe creëer je het meest magische plekje met een lichtsnoer vraag je je af? Het antwoord vind je hier. Stel je een zomerse avond voor, je hoort de krekels zachtjes op de achtergrond terwijl er af en toe nog een auto voorbij rijdt. De zon is al aan de horizon en jij zit in je hangstoel met een boek op schoot. Het lichtsnoer dat door de hangstoel hangt geeft je genoeg licht om je boek te lezen terwijl je een wijntje drinkt. Magisch of niet? Een lichtsnoer is daarom de ideale toevoeging in huis en in de tuin. Wil jij ook zo een magische plekje maken? Lees dan dit artikel over verschillende soorten hangstoelen, zodat jij de perfecte hangstoel kan matchen met het perfecte lichtsnoer!

Creëer een sfeervolle tuin met een hangmatstandaard voor je lichtsnoer

Een hangmat standaard voor je lichtsnoer is een geweldige manier om de sfeer in je tuin te verbeteren. Deze standaard is speciaal ontworpen om je lichtsnoer op te hangen zonder dat je hoeft te boren of te schroeven. Zo kun je eenvoudig een gezellige sfeer creëren in je tuin, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade aan je huis of tuin. Met de hangmatstandaard voor je lichtsnoer kun je ook eenvoudig de positie van je lichtsnoer aanpassen, zodat je altijd de juiste sfeer in je tuin kunt creëren. Of je nu wilt ontspannen in je hangmat onder een heldere sterrenhemel of juist een gezellige sfeer wilt creëren tijdens een feestje, met deze standaard is alles mogelijk. Dus waarom wacht je nog? Creëer de sfeer in je tuin die jij wilt met een hangmatstandaard voor je lichtsnoer.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK