Cheat day? De meest ongezonde maar verrukkelijke zoetigheden op een rij

Geschreven door Yvette
Cheat day

Je kent het vast wel, de kilootjes zijn er door omstandigheden aangekomen maar ze moeten er ook weer af. Het zoveelste dieet wat je gaat proberen maar wat eigenlijk niet vol te houden is. Dan is er een cheat day. Eens in de twee weken kijk je daar enorm naar uit. Een hele dag mag je gewoon eten waar je zin in hebt en het enige wat jij dan wilt is zoet! 

Lekker koekje

Het is nu jouw cheat day en jij mag helemaal zelf weten wat je allemaal naar binnen gaat werken. Uit ervaring weet ik dat het soms de meest vreemde combinaties zijn en dat je echt niet meer kijkt naar het tijdstip waarop je het naar binnen werkt. Ik weet nog wel dat ik op mijn cheat day in de stad liep en dacht: ik moet nu echt Cookie dough kopen. Ik kon echt nergens anders meer aan denken. Natuurlijk heb ik dat toen meteen gedaan en onder het genot van een kopje thee heb ik dat heerlijk weg zitten werken.

Snoep en chocola

Niet alleen de verschillende koekjes gaan er doorheen, maar ook snoep en chocolade is niet veilig. Gewoon eigenlijk alles wat ik mij op dat moment maar kan wensen. Maar weet je dat het ook heel leuk is om zelf bonbons te maken? Dit kan je doen met een vulling van nootjes of karamel maar ook vanille of mokka crème is een heerlijke vulling. Om bonbons te maken heb je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig. Smeltchocolade, een schaal om het in te smelten, een vorm voor bonbons en dan natuurlijk de door jou gekozen vulling. 

Wat ook erg leuk en lekker is om te maken zijn kokosbollen. Dit maak je van amandelmeel, kokosmelk, gemalen kokos en pure chocolade. Je kunt er eventueel een noot op of in doen, maar het is niet noodzakelijk. Wanneer je het amandelmeel, de kokosmelk en de gemalen kokos goed met elkaar hebt vermengd kan je er bolletjes van draaien. Deze doe je een minuut of 30 in de vriezer, je smelt de chocolade en haalt de bolletjes weer uit de vriezer. Je giet de gesmolten chocolade eroverheen en haalt het geheel nog eens door wat kokosschaafsel. Binnen no time zit jij te smullen!

Lekker zoet toetje!

Als je dan toch al een cheat day hebt, mag je ook wel een lekker zoet toetje. Neem een banaan, snijd deze door de helft, leg bolletjes ijs ertussen en schenk chocoladesaus eroverheen. Hmmm zit jij al te smullen?

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK