Een landelijke woonkamer creëer je in 5 stappen

Geschreven door Yvette
landelijke woonkamer

Je wilt graag je interieur veranderen omdat je erop uitgekeken bent en je bent er zeker van dat je een landelijke inrichting wilt. Hoe ga je dat aanpakken? 

De vloer

Ik heb ooit eens geholpen bij een vriendin om haar woonkamer aan te pakken en te veranderen naar en landelijke inrichting. Het eerste wat we toen hebben aangepakt was de vloer. Zij heeft toen gezocht hoe ze dat het beste kon doen en kwam tot de conclusie dat een parketvloer renoveren niet iets was wat ze zelf kon dus heeft het laten doen. Ik moet toegeven dat het erg mooi is geworden en het nu perfect bij de rest van het plaatje past.

De muren

Na de vloer hebben we de muren aangepakt en hebben die voorzien van een mooie lichte kleur. Dit is echt iets wat bij een landelijke stijl past. Juist als je een landelijke woonkamer wilt, moet je gaan voor lichte natuurlijke kleuren zoals gebroken wit, crème, heel lichtgrijs of lichtblauw. In ieder geval een mooie lichte kleur. Je kunt als tegenhanger natuurlijk één muurtje wat donkerder doen, maar je moet wel oppassen dat dit niet te veel gaat worden. 

De meubelen

Nadat we daarmee klaar waren was het tijd om de meubelen er weer neer te gaan zetten. Een aantal meubels hebben we opgeknapt en een likje verf gegeven. Zo hebben we bijvoorbeeld de televisiekast en het dressoir heel goed geschuurd en toen een white wash look gegeven. Erg mooi bij de rest! Er zijn ook nieuwe meubelstukken gekomen maar het leukste was het toch wel om het zelf te doen. 

De verlichting

De verlichting is ook belangrijk wanneer je voor een landelijk interieur gaat. Je kunt bijvoorbeeld van een mooie tak die je hebt gevonden in het bos prima een lamp maken. Je hebt er niet heel veel voor nodig en er zijn zelfs de nodige tutorials online te vinden hoe je dat moet doen. Je mag dan extra trots zijn op je door jouzelf gemaakte creatie. Zorg dat het licht niet te “hard” is. Een soft-tone lamp is vaak de juiste lamp om te gebruiken. 

De entree

Het klinkt misschien raar, maar ook je entree hoort bij je woonkamer. Eigenlijk begin je daar al om sfeer te creëren. Vaak wil je de sfeer door het hele huis doortrekken dus om nu echt bij het begin te beginnen, neem een deurmat die echt bij de landelijke stijl past. Vaak is dat een kokosmat met een leuke tekst erop. Ik zeg doen!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK