De leukste sporten om naar te kijken op de Olympische Spelen

Geschreven door Yvette
De leukste sporten om naar te kijken op de Olympische Spelen

De wereld kijkt altijd uit naar de Olympische Spelen wanneer de beste atleten uit verschillende landen strijden om de felbegeerde Olympische medailles. De Olympische Spelen zijn samengesteld uit 35 sporten, en de volgende sporten zijn de leukste om te bekijken. 

Gymnastiek

Hoewel een wereldkampioenschap gymnastiek geen records breekt qua kijkcijfers, staat deze sport op de eerste plaats tijdens de Olympische Spelen. Het maakt deel uit van de Spelen sinds de allereerste moderne Olympische Zomerspelen van 1896.

Zwemmen

Andere reguliere sporten overschaduwen vaak het zwemmen, maar op de Olympische Spelen is dat niet het geval. Op de tweede plaats naast atletiek als het gaat om het grootste aantal evenementen, is zwemmen populair gebleven, deels vanwege verschillende zwembadlegendes, zoals Michael Phelps, Mark Spitz, Ian Thorpe en Katie Ledecky die de sport in de spotlight hebben gezet. 

Atletiek

Atletiekevenementen hebben hun wortels in de oude Griekse Olympische Spelen. Atletiek is ook de grootste sport als het gaat om evenementen en wedstrijden. Er is altijd iets spannends aan het kijken naar ’s werelds snelste vrouwen en mannen die alles geven op de looppistes

Watersporten

Watersporten zijn raften, duiken en dergelijke. De categorie omvat niet zwemmen, omdat het een enorme categorie op zich is. Er is iets met watersporten waardoor de ogen van het publiek aan het scherm gekluisterd blijven.

Volleybal

In 1964 werd wedstrijdvolleybal een officieel onderdeel van de Olympische Zomerspelen. Het was van toepassing op zowel mannen als vrouwen, in tegenstelling tot andere sporten.

Basketbal

Basketbal staat altijd hoog bij de meest populaire Olympische sporten. Het spel is oorspronkelijk een Olympische sport voor mannen in 1936. Maar na 40 jaar in 1976 begonnen de Olympische Spelen ook damesbasketbal op te nemen.

De leukste sporten om naar te kijken op de Olympische Spelen

Voetbal

Voetbal is een van de meest populaire sporten over de hele wereld, dus het is geen grote verrassing dat het tot nu toe ook een van de beroemdste Olympische sporten is. De sport maakte in de beginjaren geen deel uit van de Olympische Spelen en pas in 1996 werd vrouwenvoetbal onderdeel van de Olympische Zomerspelen.

Tennis

De afgelopen jaren is tennis een enorm populaire sport geworden en alle supersterren beginnen deel te nemen aan het Olympische evenement. Tennishotshots, waaronder Serena Williams en de drie grootste namen in het tennis, Federer, Nadal en Djokovic, trekken allemaal enorme menigten aan, waar ze ook gaan, en dat is ook het geval tijdens de Olympische Spelen.

Gewichtheffen

Olympisch gewichtheffen is nog een andere extreem populaire publiekslieveling tijdens de Spelen. Elke gewichtheffer krijgt drie pogingen en het totaal van de twee hoogste succesvolle liften bepaalt het uiteindelijke resultaat in een lichaamsgewichtcategorie. Elke winnaar verwerft de titel van de sterkste atleet in hun specifieke lichaamsgewichtcategorie.

Rugby

Afronding van de lijst met meest populaire Olympische sporten is rugby, dat bekender werd tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Het format van de zevens was een enorme hit met uitverkochte stoelen en miljoenen mensen over de hele wereld keken naar de wedstrijd.

Maak het kijken naar de Olympische Spelen leuker door online te wedden

Tijdens de Olympische Spelen kan je als sportliefhebber maar liefst drie weken aan je televisie gekluisterd zitten om de meest indrukwekkende sportprestaties van de atleten te volgen. Voor wie de spanning nog niet hoog genoeg is, kan je de inzet voor jezelf ook verhogen. Weet jij wie Olympisch kampioen wordt bij de mannen in de 100 meter sprint of wie het Olympisch voetbaltoernooi zal winnen? Heel wat gokwebsites bieden de mogelijkheid om online weddenschappen te plaatsen op de Olympische Spelen. Wedden online kan snel en makkelijk vanuit je zetel met behulp van je smartphone of via je pc. 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK