Een kindvriendelijke tuin met kunstgras

Geschreven door Yvette
kindvriendelijke tuin met kunstgras

Bij het inrichten van een tuin spelen meerdere factoren. Veel mensen vinden een groot terras belangrijk voor een loungeset of een ruime tuintafel met tuinstoelen. Betreft het een gezin met kinderen dan is een eigen speelplek nodig. Een gazon met voldoende ruimte voor een trampoline of een zwembad.

Maak altijd een tuinontwerp

Er zijn genoeg tv-programma’s die wekelijks een tuininrichting laten zien. Meestal is het een renovatie van een doorsnee tuin die omgetoverd wordt in een waar tuinparadijs met een terras, mooie beplanting en een eigen plek voor de kinderen of een moestuin. Het start altijd met een plan waarbij de behoeften van de bewoners een rol spelen. De tuinen zijn meestal langwerpig met een berging en hebben een gemiddelde grootte van zo’n 180 m2.

Kies voor een groene tuin

Het is dikwijls passen en meten om alle behoeftes te kunnen inwilligen. Dit geldt nog meer als de woning uitgebouwd is en nog meer ruimte van de tuin afsnoept. Een goede verhouding bij een tuin is dat een derde bestraat is en de rest groen. Een groene tuin is noodzakelijk voor een goede afwatering. Om de juiste planten te kunnen kiezen is het belangrijk dat je weet wat de grondsoort is van jouw tuin en of de grond droog of juist vochtig is. Er zijn speciale borderplanten die geschikt zijn voor schaduwplekken in de tuin. Heb je een tuin met overwegend zon dan zijn grijsbladige planten geschikt zoals lavendel en rozemarijn.

Kunstgras is onderhoudsarm

Is de tuin groot genoeg voor een stukje gazon van minimaal 25 m2 dan heb je de keuze in natuur- of kunstgras in de tuin. Natuurgras vergt het gehele jaar regelmatig onderhoud ook als het om een relatief klein stukje begroeiing gaat. In de zomer zul je elke week handmatig het maaiwerk moeten verzorgen en te zorgen voor besproeiing. Kies je voor gemak dan is kunstgras een optie. Een goed aangelegde kunststof grasmat gaat 15 jaar mee en is ideaal als ondergrond voor spelende kinderen.

Kunstgras is een veilige ondergrond omdat het een valdempende eigenschap heeft. Het wordt daarom veel toegepast bij speel- en sportvelden. Daarbij is het een stevig materiaal wat mooi blijft ook bij plaatsing van een zwembad of speeltoestellen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK