Waar let je op bij het kopen van een nieuwe CV ketel?

Geschreven door Yvette
nieuwe CV ketel

Moet de huidige CV ketel vervangen worden? CV ketels kennen een levensduur van 10 tot 15 jaar. Hoe beter onderhouden, des te langer de levensduur. Maar er komt een moment waarop je de CV ketel zult moeten laten vervangen. Meestal treden er storingen op en merk je dat de CV ketel minder goede prestaties levert. Zodra de monteur de oude, slecht werkende ketel onderzocht heeft, kun je uiteindelijk de boodschap verwachten dat de CV ketel vervangen zal moeten worden. Wat nu? Het moment is aangebroken om op onderzoek uit te gaan welke CV ketel het meest geschikt is voor jouw huishouden. In dit artikel nemen we de meest voorkomende CV ketels met je door.

Nieuwste generatie CV ketels. Wat kunnen ze?

Er zijn verschillende types CV ketels verkrijgbaar, van uiterst beperkte -maar voordelige varianten- tot geavanceerde, zeer energiezuinige CV ketels. Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een nieuwe CV ketel zijn de mogelijkheden die de ketel biedt, ten opzichte van jouw wensen en huishouden. Heb je een gezin, dan heb je hele andere eisen dan wanneer je single bent. Immers, een gezin verbruikt veel meer warm water, gelijktijdig soms.

Solo- of Combiketel?

Kies je voor de solo hr-ketel, dan schaf je hiermee een CV ketel aan die alleen warm water levert voor de centrale verwarming. Warm tapwater voor de badkamer of keuken dient dan via een boiler te worden verkregen. Water verwarmen d.m.v. een boiler is echter een vrij dure vorm van water verwarmen. Daarom is de combiketel beter geschikt voor in huis. Vanzelfsprekend is de combiketel wel iets duurder in aanschaf, maar deze kosten verdien je gemakkelijk terug op de besparing van energiekosten.

De combiketel is de meest voorkomende CV ketel, deze CV ketel zorgt overal in huis voor warm water, wat ook nog eens gelijktijdig afgetapt kan worden. Huishoudens van 2 of meerdere personen kiezen dan ook vrijwel altijd voor een combiketel.

HR combiketel, een goede investering

De meest gekozen CV ketel is de HR combiketel (zoals te zien op Cvkoopjes.nl). De HR combiketel zorgt voor een rendement van ruim 100% en zet daarbij 100% van de energie om in warmte. Dit is gunstig voor het gebruik, want door de werking van de HR combiketel kan een hoop geld bespaard worden op energiekosten. Er zijn diverse klasse verkrijgbaar binnen het segment van HR combiketels, geschikt voor diverse type huishoudens. Gemiddeld kost een HR combiketel vanaf € 1000 tot ca. € 2500. Paradepaardje binnen de HR combiketels is de HR++ combiketel. Deze bespaart nog meer gas en is ook te combineren met de warmtepomp.

Welke CV ketel kies ik?

Zoals gezegd is de keuze voor een bepaald type CV ketel afhankelijk van jouw huishouden. Nog een belangrijk aspect echter is de grootte van de CV ketel. Beschik je over voldoende ruimte, of moet hij in een kleine ruimte komen? CV ketels zijn namelijk ook in klein formaat te koop. Oriënteer je op de juiste CV ketel op de website van Cvkoopjes.nl, voor een duidelijk advies en overzicht.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK