Is mijn zorgverzekering ook dekkend in het buitenland?

Geschreven door Yvette
Is mijn zorgverzekering ook dekkend in het buitenland?

Je houdt van reizen, je wil alles van de wereld zien of juist een specifieke plaats. Je houdt van actieve vakanties of je bent meer voorstander van een passieve vakantie. Je bent in ieder geval graag weg. Er kan altijd iets gebeuren, maar ben je dan verzekerd? Het is afhankelijk van jouw verzekering en het land waar je bent.

Wat dekt je verzekering wel en wat niet?

Het ligt eraan welke verzekering je hebt afgesloten, op welk locatie je bent en welke zorg je verwacht nodig te hebben. Vanuit de basisverzekering worden in principe alle spoedeisende geneeskundige kosten vergoed. Deze kosten worden gewoon vergoed net als in Nederland. Mochten er eventuele meerkosten zijn, dan moet je deze zelf betalen. Ook ben je bijvoorbeeld niet verzekerd als het gaat om een risicovolle activiteit. Zoals bijvoorbeeld offpiste skiën of snowboarden. Vergelijk daarom altijd je zorgverzekering, voordat je op reis gaat. Je kunt dit eenvoudig doen door Vergelijkdezorgverzekeringen.nl te gebruiken.

Welke oplossingen zijn er als je zorgverzekering niet alle kosten dekt?

Stel je bent momenteel niet goed genoeg verzekerd voor je reis naar het buitenland. Er zijn dan een aantal oplossingen die je kunt toepassen, om je beter te verzekeren:

Let met overstappen altijd goed op. Je kunt nu verzekerd zijn voor dingen die niet in je eventuele nieuwe polis zitten. Lees altijd goed je polis door en vergelijk zorgverzekeringen. Kies de beste optie voor jou. Stap alleen over als je er zelf beter van wordt. 

Wat zijn risicovolle reizen?

Een risicovolle reis is een reis waarbij je meer risico loopt om gewond te raken, dan bij een normale reis. Omdat dit extra risico niet vanzelfsprekend is, moet je er vaak een extra verzekering voor afsluiten. Voorbeelden van risicovolle reizen zijn:

  • wintersportvakanties 
  • mountainbikevakanties
  • kitesurfvakanties

Kortom, bereid je voor als je op reis gaat. Kijk wat er wel en niet verzekerd is en sluit eventueel een andere of aanvullende verzekering af. Let altijd goed op met risicovolle reizen, want hier zijn vaak uitzonderingen voor gemaakt. Blijf gezond en laat je niet verrassen. 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK