Een onvergetelijke spelletjesdag organiseren in vier stappen

Geschreven door Yvette
Een onvergetelijke spelletjesdag organiseren in vier stappen

Zelf houd ik enorm van spelletjes. Wanneer er gezelschapsspelletjes worden gespeeld op familiefeesten, ben ik de eerste die zegt dat ze meedoet. Het is de ideale manier om te ontspannen en gezellig samen te zijn met familie of vrienden, maar het kan ook gedaan worden als teambuilding met je collega’s. Een volledige spelletjesdag is de manier om te leren samenwerken met collega’s en hen beter te leren kennen. Wanneer je niet genoeg kennis hebt om een spelletjesdag te organiseren, kan je ook beroep doen op evenementenlocatie Noord-Holland. Zij organiseren de perfecte dag volgens jouw wensen. 

Zoek een locatie

Afhankelijk van het aantal mensen dat zullen deelnemen, heb je ook een locatie nodig voor je spelletjesdag. Bij een groot aantal deelnemers kan je een zaal huren waar je voldoende ruimte hebt om de verschillende spellen te kunnen spelen. Deze evenementenlocatie in Noord-Holland voorziet zelf een locatie wanneer zij je dag organiseren. 

Kies welke spellen je wil spelen

Wanneer je een spelletjesdag wil organiseren, moet je natuurlijk op voorhand beslissen welke spellen je wil spelen. Beperk je je enkel tot gezelschapsspellen of kies je ook andere spelletjes zoals een potje ping pong? Een beetje variatie in je spellen zal ervoor zorgen dat er voor ieder wat wils is. 

Je kan ook vragen aan de deelnemers om in hun spelletjeskast te duiken en zelf een spelletje mee te brengen. Zo heb je zeker voldoende spelletjes waaruit iedereen kan kiezen. Om helemaal in de sfeer te komen, kan je een spel spelen ter opwarming. Zo is iedereen klaar om er aan te beginnen!

Houd de score bij

Een spelletjesdag kan ook leuk zijn als je er een kleine competitie van maakt. In de mate van het mogelijke speelt iedereen tegen elkaar waarbij de score wordt bijgehouden. Op het einde van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt die dan een kleine prijs krijgt. Wanneer er een prijs te behalen valt, is de kans groot dat iedereen net dat tikkeltje meer zijn best zal doen. 

Zorg voor versnaperingen tussendoor 

Als je een spelletjesdag organiseert, moet je natuurlijk af en toe een kleine pauze inlassen. Een kleine versnapering en een drankje om de batterijen terug op te laden. Je kan bijvoorbeeld pistolets of sandwiches vooraf klaarmaken zodat de deelnemers meteen kunnen beginnen te eten tijdens de pauze. 

De ideale manier om een spelletjesdag af te sluiten, is voor mij met een klein feestje. Lekker eten bestellen en een drankje erbij terwijl je bijpraat over de dag, meer moet dat voor mij zeker niet zijn! 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK