Drie tips voor het vinden van een geschikte makelaar

Geschreven door Yvette
Drie tips voor het vinden van een geschikte makelaar

Als ik ooit mijn huidige woning ga verkopen, is de kans groot dat ik beroep zal doen op een makelaar. Zij hebben namelijk meer kennis en expertise waardoor mijn woning misschien sneller verkocht wordt. Bovendien heb ik ook de tijd niet om alles zelf te regelen. Een makelaar doet het meeste werk voor jou! In dit artikel vind je enkele tips om de juiste makelaar te vinden.

Neem contact op met meerdere makelaars

Een eerste tip die ik je kan meegeven is om contact op te nemen met verschillende makelaars. Het gevoel dat je bij hem of haar hebt, is ook erg belangrijk. Iemand waar je een klik mee hebt, zal je sneller de taak toevertrouwen om je huis te verkopen. Wanneer je een selectie maakt van verschillende makelaars, is het aan te raden om enkel makelaars te kiezen die zijn aangesloten bij een brancheorganisatie. Indien er een conflict zou zijn, kan je beroep doen op een geschillencommissie. Dat is niet het geval als een makelaar hier niet bij is aangesloten.

Vraag bij vrienden of familie of ze iemand kunnen aanbevelen

De kans bestaat dat iemand in je familie- of vriendenkring iemand kent die recent een woning heeft gekocht of verkocht. Vraag raad bij hen over ervaringen met bepaalde makelaars. Zij kunnen je vertellen hoeveel tijd en werk de makelaar bijvoorbeeld in de aankoop of verkoop van een huis heeft gestoken. Ervaringen van mensen die je persoonlijk kent, kunnen belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste makelaar. 

Ga voor een makelaar met kennis van de regio.

Wanneer je een woning wil kopen in de regio rond Arnhem, is het belangrijk om voor een aankoopmakelaar Arnhem te kiezen. Deze heeft de kennis van de regio en weet dus aan welke prijzen gelijkaardige huizen worden gekocht en verkocht. Indien de aankoopmakelaar Arnhem goede connecties heeft, weet hij misschien wanneer bepaalde huizen te koop komen te staan voor ze op de officiële kanalen staan. Hierdoor heb je de mogelijkheid om bepaalde huizen te kunnen bezichtigen voor andere mensen. 

Wanneer je uiteindelijk de perfecte makelaar hebt gevonden en je woning te koop komt te staan, kan je starten met het voorbereiden van je verhuis naar je nieuwe woning. Persoonlijk vind ik het niet leuk om al je spullen te moeten inpakken, maar het idee dat je alles kan uitpakken in je nieuwe stulpje, maakt het zware werk helemaal de moeite waard! 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK