Functionele relatiegeschenken zijn de trend

Geschreven door Yvette
Functionele relatiegeschenken

Ben je net als ik zelfstandig ondernemer, dan is het belangrijk om zelf aan je naamsbekendheid te werken. Een leuke manier om dit te doen, is door middel van gepersonaliseerde items die je weg kunt geven als relatiegeschenk. Je kunt daarbij denken aan pennen en sleutelhangers, maar ik pak het liever net iets stijlvoller aan. Dat past nou eenmaal beter bij mij en mijn bedrijf. Ik hoefde niet lang na te denken over items met mijn logo. Ik wil powerbanks en USB sticks laten bedrukken!

Gepersonaliseerde relatiegeschenken

Op het gebied van gepersonaliseerde relatiegeschenken is heel veel mogelijk en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Het is wel de trend om dingen te kiezen waar de klant écht iets aan heeft, zoals een powerbank of een USB stick. Koop je dingen die de klant toch niet gebruikt, dan heb je er eigenlijk niets aan als promotiemateriaal. Bovendien worden dat soort dingen snel weggegooid en dat is natuurlijk ook niet goed voor het milieu. Niet voor niets zijn functionele relatiegeschenken een absolute trend.

Waarom een powerbank met mijn logo weggeven?

Het gebeurt mijzelf regelmatig dat mijn smartphone of tablet niet voldoende is opgeladen terwijl ik de deur uit moet. Wat is er dan handiger om deze op te laden met een powerbank? Een powerbank vormt daarom voor mijn klanten een oplossing voor een probleem waar zij net als ik vaak tegenaan lopen. Laat ik powerbanks bedrukken met mijn logo, dan denkt de klant elke keer wanneer hij door mijn powerbank behoed wordt voor een lege accu even aan mijn bedrijf. Deze positieve associatie is een goede zet. Bovendien zorgt het voor naamsbekendheid bij potentiële klanten en dat is altijd mooi meegenomen.

USB sticks met logo als relatiegeschenk

Naast powerbanks, wil ik ook graag USB sticks bedrukken met mijn logo of een leuke reclametekst. Een USB stick is namelijk niet alleen goed voor je naamsbekendheid, maar ook nog eens erg handig om productinformatie over te brengen. Zo zorg ik er altijd voor dat er een promotioneel filmpje op staat en een folder van mijn bedrijf. De klant kan de USB stick altijd en overal voor eigen doeleinden gebruiken terwijl hij gratis reclame voor mij maakt. Een gepersonaliseerde USB stick is niet voor niets één van de populairste relatiegeschenken van het moment. Kies je voor een eenvoudige uitvoering, dan hoeft het helemaal niet veel geld te kosten.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK