Hoe creëer je extra opbergruimte?

Geschreven door Yvette
Hoe creëer je extra opbergruimte?

Woon je niet zo groot? Of weet je niet zo goed waar je al jouw spullen moet laten? Dan is het hoog tijd om wat meer opbergruimte te creëren. Weet je niet hoe je dit moet doen? Let dan goed op, want in dit artikel lees je er alles over. Een aantal tips zullen je op weg helpen, maar denk vooral out of the box en zie overal mogelijkheden in. Zo creëer je niet alleen een mooi, maar ook een praktisch interieur. Jouw spullen zullen dan ook niet meer in de weg staan!

Opruimen

Voordat je extra opbergruimte gaat creëren is het slim eerst eens goed te gaan opruimen. Welke spullen gebruik je eigenlijk nooit? En welke dingen heb je bijvoorbeeld dubbel? Zodra je dit hebt gedaan weet je hoeveel extra ruimte je nodig gaat hebben en daar kun je dan ook eenvoudig op inspelen. 

Hoe creëer je extra opbergruimte?

Denk verticaal

Vaak denk je dat de hoeveelheid oppervlakte die je hebt bepalend is voor de hoeveelheid opbergruimte. Maar niets is minder waar, je kunt bijvoorbeeld ook verticale opbergruimte creëren. Monteer bijvoorbeeld haken aan de deur of muur, dit neemt weinig ruimte in beslag en je kunt er direct al jouw jassen aan kwijt. Ook pannen, een zak met was, instrumenten of zelfs een fiets kun je aan de muur hangen. Dit is niet alleen functioneel, maar het dient ook als decoratie. Daarnaast zou je ook nog schappen tegen de muur kunnen plaatsen, om kleine dingen in op te bergen. 

Hoe creëer je extra opbergruimte?

Slim gebruik van oppervlaktes

Ook is het slim om gebruik te maken van de oppervlaktes en ondervlaktes die je tot je beschikking hebt. Met oppervlaktes wordt bedoeld dat wanneer je bijvoorbeeld een piano hebt, je deze ook kunt gebruiken als boekenplank. Of hang mandjes aan de zijkanten van een kast. Hetzelfde geldt eigenlijk voor ondervlaktes. Dit gaat over de open ruimtes onder de meubels. Koop grote plastic bakken die precies onder jouw bed passen of maak zelf een la onder een tafel. 

Hoe creëer je extra opbergruimte?

Multifunctionele meubels

Heb je geen inloopkast, waarin je alles kwijt kunt? Dan is het ook altijd een goed idee om te investeren in slimme meubels. Koop bijvoorbeeld een bed met lades, waar je al het beddengoed in kunt bewaren of koop een bank die je kunt open klappen zodat je er extra spullen in kwijt kunt. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn meubels van te vinden. Ga dan ook vooral zelf op onderzoek uit!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK