3 manieren om je spaargeld te verdelen!

Geschreven door Yvette
spaargeld

Spaargeld wordt steeds minder waard door de lage rente. Natuurlijk is het belangrijk om altijd wat spaargeld achter de hand te hebben voor onvoorziene uitgaven, maar het is tegenwoordig niet meer aantrekkelijk om oneindig door te sparen. Daarom geef ik jou vandaag 3 manieren om je spaargeld anders te besteden!

Beleggen

Sinds de wereld op zijn kop staat door de pandemie is beleggen erg populair geworden. Het wordt steeds makkelijker, omdat je beheerd kunt beleggen tegen lage kosten. Wanneer je een deel van je spaargeld wilt gebruiken om te beleggen is het wel van belang dat je weet waar je mee bezig bent. Het rendement kan hoog zijn, maar lees je goed in en doe het voor de lange termijn! Zelf leg ik mijn geld in in zogenoemde Exchange Traded Funds (ETF’s), welke ook wel worden omschreven als een mandje bestaande uit verschillende aandelen. Hierdoor worden de risico’s gespreid tegen een gemiddeld rendement. Dit werkt voor mij en voor veel andere beleggers, maar dit is geen advies. Kijk vooral zelf wat bij je past! Op internet is er veel informatie te vinden over beginnen met beleggen, dus Google vooral even rond of bel voor meer informatie naar bedrijven die beleggingsproducten aanbieden.

Verduurzaam je huis

Als je in het bezit bent van een eigen woning, kan het aantrekkelijk zijn om te verduurzamen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Zelf heb ik gekozen voor voorzetramen in mijn huis om de energierekening omlaag te krijgen. Dit is eerst een investering, maar uiteindelijk bespaart het geld op de lange termijn! Naast voorzetramen of dubbele beglazing kun je ook investeren in zonnepanelen of een warmtepomp

Cryptovaluta

Naast beleggen in aandelen kun je ook investeren in cryptovaluta. Dit zorgt vaak voor een hoger rendement, maar geeft ook meer risico en onzekerheid. Het zit ook lastiger in elkaar dan aandelen, dus je moet eerst veel tijd investeren om het te begrijpen.
De meest bekende cryptovaluta is de Bitcoin, maar er zijn ook andere opkomende munten zoals Solana en Cardano (ADA). Ik heb zelf een klein deel van mijn spaargeld geïnvesteerd in cryptovaluta, zoals in Bitcoin en Cardano (ADA). Ik heb mij wel eerst goed ingelezen, maar het blijft onzeker omdat de koers zomaar kan stijgen of dalen. Denk dus goed na over investeren in crypto, en investeer niet teveel door de risico’s die er aan verbonden zijn!

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en ik ben erg benieuwd hoe jij je spaargeld besteed!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK