Iedereen heeft een verzwaringsdeken

Geschreven door Yvette
Iedereen heeft een verzwaringsdeken

In Nederland zijn slaapproblemen veel voorkomend. Meer dan 30% van de mensen heeft hier namelijk last van. Een veelgebruikte oplossing hiervoor zijn slaappillen, maar dit is niet altijd wenselijk. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende technieken, zoals minder schermgebruik of ademhalingsoefeningen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. De laatste jaren zijn verzwaringsdekens steeds populairder geworden om slaapproblemen aan te pakken. Dit heeft als grote voordeel dat er geen slaappillen of een sterke discipline nodig is om een goede nachtrust te pakken. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over het gebruik van een verzwaringsdeken van Latona Blanket voor de nachtrust.

De voordelen van een verzwaringsdeken

Wil jij graag een verzwaringsdeken kopen om een betere nachtrust te verkrijgen? Dan maak je een bijzonder goede keuze! En verzwaringsdeken helpt jaarlijks enorm veel Nederlanders om een goede nachtrust te verkrijgen. De verzwaringsdeken zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijker in slaap valt. Hierdoor lig je niet nog uren in bed te draaien tot je eindelijk kunt slapen. Daarnaast zorgt een verzwaringsdeken er ook voor dat je dieper slaapt. Dit zorgt er direct voor dat je uitgerust wakker wordt. Een verzwaringsdeken kopen heeft dus veel voordelen voor een goede nachtrust

Het effect van een verzwaringsdeken

Naast dat een verzwaringsdeken goed is voor de nachtrust, heeft het ook nog andere voordelen. Het kan namelijk ook veel gezondheidsvoordelen met zich mee brengen. Dit komt door de werking van de verzwaringsdeken. Het gewicht zorgt namelijk voor meer druk op het lichaam. Hierdoor komen er drukpunten op spieren en gewrichten. Deze druk werkt bijna net als een stevige knuffel van een persoon. Dit geeft het lichaam een veilig en fijn gevoel, waardoor stress het lichaam gemakkelijk kan verlaten. Als je bijvoorbeeld een zeer drukke baan hebt, kan een verzwaringsdeken veel stress wegnemen. Daarnaast werkt een verzwaringsdeken ook erg goed voor mensen die veel last hebben van prikkels. Door rust te nemen onder de verzwaringsdeken verdwijnen de vele prikkels en rust je erg goed uit. Zo weet je zeker dat je er weer een hele dag tegenaan kunt!

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

Zoals je wellicht al gemerkt hebt, is een verzwaringsdeken geen normale deken. De deken wordt gevuld met kleine zakjes met plastic bolletjes. Hierdoor wordt het gewicht van de deken verhoogd en krijg je een verbeterde nachtrust. Deze verhoging zit doorgaans tussen de 6 en 12 kilo. Als je een verzwaringsdeken gaat kopen, ga je eerst kijken hoeveel je eigen lichaamsgewicht is. Het is aangeraden om een verzwaringsdeken te kopen die tussen de 10 en 20% van je eigen lichaamsgewicht weegt. Als je een te lichte deken pakt, wordt het effect dat je bereikt minder.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK