Wat zijn de behangtrends van 2022?

Geschreven door Yvette
Wat zijn de behangtrends van 2022?

Behang is echt ontzettend populair. De tijd van een lik verf over de muur lijkt behoorlijk achter ons te liggen. De hedendaagse muur wordt prachtig behangen. Behang levert niet alleen veel sfeer op, het zorgt ook voor een warmere akoestiek, in tegenstelling tot kale muren. In dit artikel kijken we naar de mooiste behang trends van dit moment, in 2022.

Kleur, effen en patronen | behangtrends 2022

Behang verlevendigd het interieur op geweldige wijze. Het bijzondere is dat er tegenwoordig meer keuze is in thema-behang dan ooit tevoren. Naast het aanbod van de diverse thema’s binnen behang, is ook het spelen met verschillende behangsoorten een must. De ene muur, of deel van een muur, krijgt een effen behang met reliëf, waar een andere muur wordt voorzien van behang met een motief. Er zijn geweldige creaties te maken van je muren met behang. Het behang in 2022, vormt een volwassen onderdeel van de woondecoratie. Zonder de bijzondere, sfeervolle en levendige effecten van behang blijkt het interieur ineens kaal af te steken. Laten we daarom snel kijken naar wat behang kan betekenen voor het interieur van nu.

Trend 1. Fotobehang

Fotobehang kan subtiel aanwezig zijn in een mooie nis bijvoorbeeld, maar het mag ook op de voorgrond treden in je living. Zo zijn er geweldige voorbeelden van fotobehang wat ruimschoots een hele muur beslaat. Kies een sfeerfoto uit bij de behangwinkel, of pak een eigen dierbare foto die geweldig oogt binnen het interieur. Vooral natuurlijke foto’s doen het erg goed – foto’s uit de natuur – wellicht uit je eigen (reis)collectie. Je kunt denken aan foto’s in kleur, maar ook zwart-wit of variaties zijn populair. Fotobehang hoeft niet perse op de muur bevestigd te worden. Je kunt ook kiezen voor panelen. Zo kan de foto fragmentarisch gepositioneerd worden.

Trend 2. Ecologisch behang

Deze behangsoort komt duurzaam tot stand en kent ook een lange levensduur, zodat er niet telkens na verloop van tijd opnieuw behangen hoeft te worden. Ecologisch behang kent vele mooie prints en is van een stevige kwaliteit.

Trend 3. Patroon behang

Behang met motief of patronen zijn zeer populair, van bloemendessins tot behang met een subtiel patroon. Bloemendessins kunnen zowel fantasierijk en vol kleur zijn, werkelijke artworks, tot aan natuurlijke prints. Natuurlijke reliëfs, met een aardse look en feel, zijn eveneens bijzonder populair. Je interieur krijgt hier een prachtige, natuurlijke boost door. 

Trend 4. Effen behang gecombineerd met arte

Effen behang is in talrijke fantastische kleuren verkrijgbaar. Combineer effen behang met arte behang en het effect is fabuleus. Arte behang is in talrijke prints verkrijgbaar en spat werkelijk van de muur – hoewel dit net zo goed in subtiliteit kan uitblinken. De combinatie van muren met effen behang en een enkele muur met arte behang vormt een ware eyecatcher!

Tot slot

Wil jij behangen in vochtige ruimtes, zoals de keuken? Kies in dat geval voor vinylbehang, wat uitermate geschikt is voor dergelijke ruimtes.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK