Ik heb nieuwe gordijnen!

Geschreven door Yvette
Ik heb nieuwe gordijnen!

Ik ben zo blij met de nieuwe gordijnen in mijn slaapkamer, ik raak er gewoon niet over uitgepraat! Het heeft wel even geduurd voordat ik de perfecte gordijnen gevonden heb, want ik vond het erg moeilijk om een keuze te maken. Ben jij ook op zoek naar nieuwe raamdecoratie en zie je net als ik door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder, want ik vertel je alles over de mogelijkheden om ook jou weer een eindje op weg te helpen.

Help: zoveel soorten raamdecoratie!

Ik werd in eerste instantie helemaal overweldigd door de keuzemogelijkheden. Kijk alleen al naar al die stofjes en printjes, er is zo véél! Ik besloot eerst maar eens te kiezen tussen de soort stof van het gordijn. Aangezien ik op zoek was naar gordijnen voor de slaapkamer, wilde ik sowieso verduisterende gordijnen. Je slaapt nu eenmaal zoveel beter in een kamer die goed donker is. Omdat ik echter ook overdag wat meer privacy wil, zocht ik ook een gordijn dat licht door zou laten. Ik besloot mijn overgordijnen te combineren met inbetween gordijnen op maat. Deze gordijnen beperken de inkijk zonder dat het erg donker wordt.

Stofjes, printjes en plooitjes

Wat betreft van de kleur is de beste tip: zorg dat je gordijn past bij je huidige woonstijl. Mijn slaapkamer is romantisch ingericht, daarom heb ik gekozen voor blackout verduisterende gordijnen in bordeaux rood. Deze luxe stof zorgt direct voor een warm effect in de ruimte. Door te kiezen voor een dubbele plooi heeft het overgordijn echt maximaal volume. Heb jij juist een industriële woonstijl? Ook dan kunnen gordijnen heel goed afgestemd worden op de ruimte. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor gordijnen van een natuurlijk materiaal en/of een stof met een grovere structuur. Voor ieder interieur is wel een bijpassend gordijn te vinden!

Laat je gordijnen op maat maken

Ik ben zelf niet zo’n held met de naaimachine, dus ik zal niet snel gordijnen kopen die ik zelf op maat moet maken. Ik heb één keer mijn tante gordijnen op maat laten maken voor mijn studentenkamer, maar dat was ook niet zo’n succes. Die gordijnen hebben er overigens tijdens mijn volledige studententijd gehangen, want ik durfde er niets van te zeggen en had ook geen geld voor andere gordijnen… Nee, je maakt jezelf het gelukkigst door gewoon gordijnen op maat te kopen. Dan weet je zeker dat je perfect passende gordijnen hebt waar je jarenlang van kunt genieten. Weet jij nu welke gordijnen perfect zijn voor jouw huis?

Je interieur verfrissen? Bekijk Room21 eens!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK