Zo kom ik vrolijk de donkere dagen door

Geschreven door Yvette
Zo kom ik vrolijk de donkere dagen door

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op de sneeuw en het ijs dat de winter te bieden heeft. Maar wel het liefst vanaf mijn warme plekje voor het haardvuur. Toch merk ik dat de sombere, koude dagen een weerslag hebben op mijn gemoed. Zodra de blaadjes vallen gaan ook mijn energielevels met sprongen naar beneden. Daarom heb ik voor mezelf een plan opgesteld om deze winter vrolijk en ontspannen door te komen. Doe jij met mij mee?

Zorg voor voldoende vitamine D

Het is voor mij heel erg verleidelijk om op koude dagen binnen te blijven. Zoals ik al zei bekijk ik de sneeuw het liefste vanachter het raam. Toch wil ik het deze winter anders doen. Je lichaam heeft het namelijk nodig om zonlicht te voelen, ook in de winter. Onder invloed van zonlicht maken we namelijk vitamine D aan. En deze vitamine zorgt dat we energiek blijven. Met een energiek lijf voel ik mij toch net even iets vrolijker. Deze winter ga ik dus lekker elke dag naar buiten! Waarschijnlijk met een podcast op mijn oren en mijn ogen op al het moois in de natuur.

Warme dranken en comfort food mógen gewoon

Deze winter ga ik ook lief zijn voor mezelf. En daarom gun ik mijzelf gewoon lekker comfort food en warme winterdranken. Je maakt mij zó gelukkig met een lekkere stamppot! Maar er gaat niets boven warme chocolademelk met slagroom of een goede gluhwein. Ik vind het ook erg leuk om zelf te koken, dus daar ga ik lekker mee los de komende maanden. Er staan al een aantal leuke recepten met glühwein op mijn to do list, dat is echt iets waar ik mij enorm op kan verheugen. Lekker kokkerellen.

Maak het knus en gezellig in huis

Weet je dat jouw omgeving een grote invloed heeft op jouw gemoedstoestand? Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Nou heb ik mijn huis altijd wel netjes op orde, maar deze winter ga ik extra best doen om het knus en gezellig te maken. In mijn geval betekent dat: mooie kaarsen en andere decoratie, warme en zachte dekens en goede muziek. Ik zie mijzelf al heerlijk op de bank zitten met één van mijn boeken die ik altijd nog eens wilde lezen. Of samen met mijn beste vriendin kijkend naar zo’n super romantische kerstfilm. Gek hè, ik krijg gewoon zin in de winter met dit plan!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK