Kies de perfecte trouwjurk voor jouw silhouet

Geschreven door Yvette
Kies de perfecte trouwjurk voor jouw silhouet

Is jouw grote dag aangebroken? Heeft je man je ten huwelijk gevraagd? Dan ga je nu op zoek naar een perfecte trouwjurk. Het kiezen van een jurk is erg spannend en ook erg belangrijk voor de grote dag. Voor sommige is het een snelle keuze, maar het kan ook lang duren voordat je de perfecte trouwjurk gevonden hebt. Door een grotere kennis te ontwikkelen voor de verschillende stijlen voor silhouetten van trouwjurken, kan de keuze makkelijker worden. Zo kan bijvoorbeeld een curvy bruidsjurk perfect bij je passen, terwijl deze bij een andere vrouw helemaal niet goed staat. 

Een prinsessenjurk of baljurk kopen voor je bruiloft

Een redelijk bekend silhouet is de baljurk. Deze trouwjurk wordt ook wel een prinsessenjurk genoemd. Met name in films komt deze jurk veel voor. Het silhouet wordt door de aansluitende lijf en gelaagde rok gekenmerkt. De weelderige gelaagde rok wordt veelal beschouwt als een klassieke visie op de trouwjurk. Het grootste voordeel van dit silhouet is dat het past bij vrijwel ieder figuur. Daarnaast helpt de jurk ook om onvolkomenheden weg te stoppen en te verbergen. Hierdoor is de jurk perfect geschikt voor de bruiloft. Wil jij je graag een echte prinses voelen in je trouwjurk? Dan is deze jurk perfect voor jouw grote dag!

De lange zeemeermin silhouet

Wil je graag een lange jurk? Dan is de lange zeemeermin silhouet wellicht de perfecte trouwjurk voor jou! De jurk wordt getailleerd tot aan de knie en loopt dan wijd uit. De jurk hoort op de grond te hangen en krijgt zo een mooi zeemeermin effect. Een dergelijke jurk is perfect voor bruiden die de nadruk met name op de slanke taille en heupen willen leggen. De zeemeermin jurk is perfect voor de zelfverzekerde vrouw met een zandloper figuur. 

Doe het eens helemaal anders!

Een bruiloft kun je natuurlijk ook anders inkleden dan de meeste mensen doen. Ga bijvoorbeeld niet voor een curvy bruidsjurk of lange zeemeermin silhouet, maar kies voor een jumpsuit. De jumpsuit is een gedurfde keuze voor de moderne en stijlvolle bruiden. Het kledingstuk kenmerkt zich door de enkele sluiting aan de onderkant en bovenkant van de jumpsuit. De jumpsuit is een perfect alternatief voor de vrouwen die niet graag in een jurk rondlopen. Het grootste voordeel van de jumpsuit is dat je er altijd gemakkelijk in kunt bewegen. Ook voor het feest kun je de jumpsuit dus gemakkelijk aanhouden. Een dansje wagen was nog nooit zo makkelijk. Je kunt een jumpsuit dragen met ieder figuur. Ga voor een mooie witte jumpsuit om helemaal in de stijl van de bruiloft te passen. Weet jij al welke outfit je aan wilt met de grote dag?

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK