Mijn 3 tips voor het kopen van een wasmachine

Geschreven door Yvette
Mijn 3 tips voor het kopen van een wasmachine

Dat zal je altijd net zien hè… Op het moment dat ik een flinke berg was had weg te werken, bleek de wasmachine stuk! Ik kreeg hem met geen mogelijkheid aan de praat. Mijn vriend heeft er nog naar gekeken, maar kwam al snel tot de conclusie dat repareren duurder zou zijn dan een nieuwe kopen. Het was ook al een oudje, dus de keuze voor een nieuwe was snel gemaakt. De zoektocht naar een nieuwe wasmachine duurde wel iets langer, want er is zoveel keus! Ik vertel je mijn 3 tips zodat jij net als ik de beste wasmachine in huis haalt!

Hoeveel wil je tegelijkertijd wassen?

Ben je net als ik zo iemand die met regelmaat de dekbedden wast of het grote plaid van de bank? Dan kun je beter kiezen voor een wasmachine waar je veel was in kwijt kunt. Dit zogenaamde vulgewicht wordt uitgedrukt in kilo’s. Hoe groter je huishouden, des te groter moet het vulgewicht zijn. Je bespaart jezelf namelijk veel tijd als je jouw was in één keer kunt draaien en niet over meerdere wasjes hoeft te verdelen. Bovendien bespaar je zo energie. Ik heb niet zo’n groot huishouden, maar omdat ik dus ook vaak dekbedden was is de beste wasmachine voor mij één met een vulgewicht van 7 kilo of meer.

Een goede wasmachine zorgt voor drogere was

Nu denk je misschien: Hè, droge was? We hadden het toch over wasmachines? Jazeker! Ga je een wasmachine kopen dan is het ook belangrijk om te letten op het toerental. Hoe hoger het toerental, des te droger wordt je was door het centrifugeren. Het voordeel is dat je was dan korter in de droger hoeft waardoor je weer energie bespaart. Let echter ook op het geluidsniveau van de wasmachine. Zeker in een gehorig huis, wil je niet dat de wasmachine veel geluid maakt. Kies je een wasmachine die 71 decibel of minder produceert, dan zit het met het geluid wel goed!

Ga voor een energiezuinige wasmachine

Zoals je weet vind ik het belangrijk om duurzame keuzes te maken. Niet alleen voor mijn portemonnee – al is dat natuurlijk mooi meegenomen – maar ook voor het milieu. Iedere wasmachine heeft een energielabel met een energieklasse. Uiteindelijk heb ik een wasmachine met een A-label gevonden. Echt hoor, je merkt pas hoe fijn zo’n wasmachine is als je even zonder hebt gezeten. Mijn was ruikt weer heerlijk fris en is supersnel droog. Een echte aanrader dus!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK