Stickers verwijderen? Zo doe je dat!

Geschreven door Yvette
Stickers verwijderen? Zo doe je dat!

Het verwijderen van een sticker gaat de ene keer een stuk makkelijker dan de andere keer. Lukt het je niet om een sticker van een voorwerp te verwijderen of blijven er lijmresten achter? Dan leidt dit mogelijk tot frustraties. Gelukkig zijn er manieren waarop je een sticker binnen een handomdraai verwijdert. Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar deze manieren. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je makkelijk en snel stickers kunt verwijderen.

Verwarm de sticker met een haardroger

De meeste mensen hebben thuis een haardroger. Naast haren drogen kun je dit voorwerp ook gebruiken om stickers te verwijderen. Door de warme lucht die een haardroger blaast, komt de lijm langzaam maar zeker los. Zet de haardroger in het begin altijd op de laagste stand en verwarm de hele sticker. Probeer hem vervolgens van het oppervlak te krijgen. Lukt dit niet? Zet de haardroger dan een stand hoger en verwarm de sticker opnieuw. Herhaal dit net zolang tot de sticker loslaat. Pas op dat je de haardroger niet te warm zet, want niet alle voorwerpen zijn bestand tegen de hitte.

Gebruik een glasschraper

Bij het verwijderen van een sticker blijven er vaak resten achter. Je kunt eindeloos blijven peuteren, maar dit levert mogelijk niet het gewenste resultaat op. Probeer het in dat geval eens met een glasschaper. Met dit hulpmiddel is het een fluitje van een cent om lijmresten van glas te verwijderen. Een glasschraper is voorzien van een scherp mesje, waardoor je de sticker en lijmresten binnen de kortste keren verwijderd hebt. Gebruik een glasschraper alleen als je zeker weet dat het voorwerp hiertegen bestand is. Wanneer dit niet het geval is, kan er namelijk blijvende schade ontstaan.

Laat de sticker weken in warm water

Heb je geen haardroger en glasschraper in huis? Denk dan niet dat het niet mogelijk is om stickers te verwijderen. Als er adresstickers op producten zitten die bestand zijn tegen water, kun je ze in warm water laten weken. Hiermee bereik je hetzelfde effect als met een haardroger. Door de warmte laat de lijm van een sticker namelijk los, waardoor je ze er vaak makkelijk af kunt trekken. Het nadeel van deze methode is dat het enige tijd kan duren, want de voorwerpen moeten vaak relatief lang weken.

Olie of alcohol kan uitkomst bieden

Als de bovenstaande drie manieren niet het gewenste resultaat opleveren, betekent dit niet dat je het bijltje erbij neer moet gooien. Je kunt namelijk ook stickers verwijderen met behulp van olie en alcohol. Smeer de sticker in met een klein beetje frituurolie, lampolie of schoonmaakalcohol. Deze middeltjes kunnen ervoor zorgen dat een sticker loslaat van het oppervlak waarop hij geplakt is. Let er wel op dat het oppervlak niet beschadigd raakt. Niet ieder voorwerp is bestand tegen olie of alcohol.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK