Zo maak jij jouw huis klaar voor het najaar

Geschreven door Yvette
Zo maak jij jouw huis klaar voor het najaar

Al zou je het misschien niet zeggen als je nu naar buiten kijkt, het najaar is alweer in aantocht. Dat betekent dat we over een tijd weer veel binnen zullen zitten met z’n allen. Je wil dan natuurlijk wel je huis gezellig maken voor deze periode, zodat het fijn is om lekker binnen te zijn. Dat kun je gelukkig op veel manieren doen, die helemaal niet zo moeilijk zijn. In dit artikel geven we je de beste tips om jouw huis klaar te maken voor het najaar

Laat jouw huis heerlijk ruiken

Een mooie manier om het gezellig te maken in huis, is om het lekker te laten ruiken. Zo hangt het najaar letterlijk in de lucht en ruikt het altijd goed in je woonkamer. Geuren waar je aan moet denken zijn kaneel, sandelhout en forest, maar natuurlijk ook de klassieke geuren vanille en katoen doen het nog steeds goed. Deze geuren zorgen voor een ware herfst en winter sfeer in je woning. Je kunt de geuren eenvoudig door je huis verspreiden, bijvoorbeeld door middel van geurkaarsen of stijlvolle aroma diffusers. Die diffusers kun je op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld met geurstokjes of met natuurlijke etherische olie.

Zo maak jij jouw huis klaar voor het najaar

Vul je huis met kussens en kleedjes

In het najaar, als het buiten nat en koud is, is er niets fijner dan lekker thuis onder een dekentje zitten op een bank die gevuld is met zachte kussens. Voor de herfst kun je niet genoeg kussens en dekentjes hebben, vul gewoon heel je bank ermee. Heb je er al een hoop liggen? Helemaal top. Wil je er graag meer? Dan is dit de ideale periode om op zoek te gaan naar leuke kussens en kleedjes. Denk bijvoorbeeld aan tuincentra of woonwinkels, die verkopen altijd extra kussens en dekentjes in de maanden voor de herfst.

Haal woonaccessoires in huis die perfect zijn voor het najaar

Wil je jouw huis graag een sfeer geven die goed past bij de herfst en de winter? Dat kun je makkelijk doen door jouw woonaccessoires aan te passen op het seizoen. Haal de voorwerpen weg die in het thema van de zomer en de lente passen, zoals schelpen. Haal in plaats daarvan herstdecoratie in huis, bijvoorbeeld gekleurde bladeren, kastanjes en eikels of gezellige kaarsen en kaarsenhouders. En natuurlijk, zoals we eerder al benoemden, lekker veel dekentjes en kussens voor op de bank!

Check het exterieur van je huis voordat de regen begint

In het najaar gaat het weer veel meer regenen, daarom is het verstandig om voor die tijd het exterieur van je huis te checken. Kijk bijvoorbeeld of er ergens een lek zou kunnen ontstaan en of al je deuren en ramen nog goed sluiten.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK