Wat is de ideale mamafiets?

Geschreven door Yvette
Wat is de ideale mamafiets?

De ideale mamafiets, bestaat die? Zeker wel! Laten we eerst even een vooroordeel uit de weg ruimen: we noemen het wel een mamafiets, maar hij kan natuurlijk ook prima door papa’s gebruikt worden. De naam mamafiets is echter zo ingeburgerd dat deze term er meteen voor zorgt dat mensen weten waar het om gaat: een fiets die perfect ontworpen is voor ouders die hun kinderen, maar ook hun boodschappen, mee willen nemen op een fiets die zo comfortabel mogelijk is. Welke fiets is dan de slimste keuze?

Het liefst elektrisch

De meeste mensen die op zoek zijn naar een comfortabele mamafiets, kiezen voor een elektrisch model. Elektrische mamafietsen zijn enorm populair, en dat is niet voor niets. Juist zo’n zwaarbeladen fiets vraagt om een klein, elektronisch steuntje in de rug. Bovendien zijn het juist jonge ouders die erom bekend staan heel wat kilometers te fietsen. De kinderen naar school of opvang, zelf naar het werk, boodschappen doen, kinderen oppikken en eventueel meteen weer ergens afzetten. Je bent al snel de hele dag in touw, en dan is het lekker als je daarbij niet al te hard hoeft te trappen.

Helemaal gericht op ouders

Als je als ouder fietst, dan heb je daarbij andere wensen en eisen dan veel andere mensen aan hun fiets stellen. Zo moet er plek zijn voor kinderzitjes, wat op elektrische fietsen niet altijd het geval is. De betaalbare elektrische fiets van Stella, de Fiore, is daar juist helemaal op ingericht. Zowel voor als achter is er ruimte voor een zitje, zodat je jonge kinderen moeiteloos en veilig mee kunnen op de fiets.

Maar natuurlijk is er meer. Je wilt dat de fiets waar je je kinderen op vervoert een beetje stevig is, en tegen een stootje kan. Een stuurslot en een bokstandaard zijn eigenlijk onmisbaar, zeker met die zitjes erop, om ervoor te zorgen dat je je fiets altijd stabiel neer kunt zetten. Daarnaast moet de verlichting goed geregeld zijn en wil je graag makkelijk op-en-af kunnen stappen. Een verlaagde instap is dus ideaal, en wel zo comfortabel. 

Allemaal zaken waar je op moet letten als je een mamafiets gaat kopen. Kies je voor een elektrische fiets, dan let je natuurlijk ook op dat je een goede accu aanschaft, en eventueel een extra exemplaar. Niets is namelijk zo vervelend als halverwege een drukke dag ontdekken dat je accu leeg is, terwijl je nog heel veel moet doen. Bij de Stella Fiore kun je je accu makkelijk verwisselen, en hem makkelijk binnen opladen. Zo ben je altijd voorbereid op zelfs de drukste dagen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK