Halloween volledig ingeburgerd in Europa

Geschreven door Yvette
Halloween volledig ingeburgerd in Europa

In Europa wordt de laatste jaren steeds vaker Halloween gevierd. Als je in de laatste weken van oktober door de winkelstraten loopt, zie enorm veel Halloween versiering hangen. Het bekende feest is overgewaaid uit Amerika en tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Europese maatschappij. Desalniettemin is Halloween in Europa nog niet zo bekend als in Amerika. Uit onderzoek is gebleken dat een op de vier Nederlanders geen idee heeft wat Halloween eigenlijk is. Met dit blog bericht willen we hier graag verandering in brengen!

Halloween in Nederland

Halloween wordt in Nederland steeds populairder. Er wordt bijvoorbeeld veel Halloween versiering aangeschaft van De Horeca Bazaar. Steeds vaker worden de Amerikaanse tradities van Halloween in Nederland overgenomen. Zo ga je steeds vaker kinderen over straat zien lopen om Trick or Treat te spelen. Op dit moment is dit zo’n 14% van de Nederlanders, maar naar verwachting gaat dit aantal jaarlijks veel oplopen. In de meeste gevallen wordt er in Nederland nog veel thuis of met vrienden gegriezeld. Er worden dan bijvoorbeeld Halloween feestjes gegeven waar iedereen verkleed naar toe moet komen. 

Een spooktocht in Nederland

Een ander concept dat in Nederland voornamelijk veel terugkomt, is een spooktocht. Tijdens de spooktocht komen de bezoekers vaak in hun mooie Halloween outfit. Vervolgens gaan zij een route lopen die vaak door de bossen heen gaat. De spooktocht vindt altijd in de avond of nacht plaats als het lekker donker is. Vervolgens worden er op de route allerlei enge dingen verstopt en gaan er ook mensen zichzelf verstoppen. Als je de route loopt, laten de mensen langs de route je schrikken door te schreeuwen en enge outfits aan te hebben. Een spooktocht is daardoor een perfecte Halloween activiteit. 

Halloween in attractieparken

In Nederland wordt Halloween op verschillende plekken gevierd. Naast het vieren van Halloween door het geven van een feestje voor vrienden, het lopen van een spooktocht of het rondgaan voor Trick en Treat, is er nog een andere mogelijkheid. In Nederland zijn er namelijk ook verschillende attractieparken die Halloween vieren mogelijk maken in de parken. Het bekendste park hiervoor is Walibi. Dit park heeft rond Halloween het hele park omgetoverd in Walibi Fright Nights. Tijdens deze avonden loop je in het park rond in een Halloween thema. Heel het park is omgetoverd in griezels en monsters. Ook kom je verschillende acteurs tegen die verkleed zijn. Dit zorgt voor een angstaanjagende sfeer, terwijl je kunt genieten van de leuke attracties. Uit onderzoek uit 2018 is gebleken dat 1 op de 10 Halloween vierders zijn plezier zocht in een van deze parken. Ook restaurants en bioscopen gingen er in dit jaar met Halloween 3 procent op vooruit.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK